2016. október 13., csütörtök

Erősítsd az immunrendszered

immunrendszer erősítése, egészség, erős immunrendszer, emésztés, Bejött a hűvös időjárás és ilyenkor sokan megfáznak, elkapnak mindenféle betegségeket mert a szervezetük kimerült, az immunrendszerük legyengült. 

Mindig, mindenhol vannak kórokozók. Amikor egy beteg ember bemegy egy szobába az ott lévő 10 ember közül, azok lesznek betegek, akiknek gyenge az immunrendszere, akinek elég erős az immunrendszere, annak nem lesz semmilyen problémája. 

Erősítsd meg az immunrendszered annak érdekében, hogy egészséges maradj ebben az őszi, hideg időszakban is:)

Az immunrendszer alapja az emésztőrendszered állapota, ezért elsődlegesen megfelelő táplálkozással tudod erősíteni. Olyan táplálékokat fogyassz, melyek életerőt, energiát, jó egészséget , kiegyensúlyozottságot eredményeznek.

Az ilyen ételek a génmanipulációtól mentes, kismértékben feldolgozott, vegyszermentes (bio): zöldségek és gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonák, hüvelyesek, friss tejtermékek. 

Készítsd az ételeket (bio) ghível (tisztított vajjal). egyél sok párolt zöldséget, gyümölcsöt.

Egy rendszeres időközökben és ne hagyj ki étkezéseket. Arra figyelj, hogy az étkezések között annyi elteljen, hogy az előző táplálék megemésztődjön.

Fogyassz könnyű reggelit és vacsorát. A legkiadósabb étkezésed az ebéd legyen, és a főétkezés időpontja 12-13 óra közé essen, emrt ilyenkor a legerősebb az emésztésed. 

 Nyugodtan egyél és minden egyes falatot alaposan rágj meg.

Soha ne edd magad tele, legfeljebb a gyomorkapacitásod  ¾-ét töltsd tele.

Az immunrendszered erősítéséhez szánj elég időt  a pihenésre. aludj eleget, meditálj, relaxálj rendszeresen.

Tölts sok időt a természetben. Élvezd a friss levegőt és a napsütést, mert ha jön a tél sajnos akkor ezekkel kevesebbet érintkezel.

Lélegezz tudatosan. A megfelelő légzés nagyon nagy hatással van az egészségedre és az elméd békéjére is.

Mozogj rendszeresen, de ne terheld túl a szervezeted. ehhez kiváló  a jóga, könnyed séta, kirándulás.

Szabadulj meg a testedben a nyár folyamán felhalmozódott salakanyagoktól. Ájurvédikus méregtelenítésről itt olvashatsz bővebben


Élvezd a napsütést és mosolyogj sokat:)
szeretettel:
Kati

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése