Ugrás a fő tartalomra

Te hogy zárod az éved?

 Te hogyan zárod ezt az éved?


Én év végén szoktam készíteni egy kis számvetést az előző évvel, illetve tervezgetek a következő évre.
Az egyik dolog amit fontosnak tartok összeírni, hogy kinek vagy éppen minek vagyok hálás az eltelt évben. erre mindig készítek egy 100 elemű listát.

Manapság az emberek mindent természetesnek vesznek, ami kedvük szerint alakul és amikor valami nem úgy alakul ahogy szeretnék, sokszor kiakadnak.

Amikor valami jó akkor büszkék vagyunk magunkra, azt gondoljuk én megcsináltam, én megszerveztem, én megfőztem, én elintéztem... de vajon érzek-e hálát.. értem-e azt, ahhoz hogy én megfőzzek... valaki elvetette, valaki learatta, valaki zsákba tette, valaki más szállította, valaki eladta nekem, valaki gondoskodott róla, hogy legyen hol megfőzni, legyen mit megfőzni, legyen mibe beletenni... megannyi körülmény együttállása szükséges ahhoz, hogy elmondhassam, hogy én megcsináltam....

Nem véletlen, hogy ősi kultúrákban az asztali áldás nélkül nincs étkezés:)

Tudj hálát érezni mindazért, amid van🥰🙏
Istennek, Krisnának, a vakszerencsének, a sarki fűszeresnek, a földművesnek, az asztalosnak, a feleségednek, a munkatársadnak, a barátaidnak, etc. mindenkinek akiknek a léte nélkül, Te sem tudnád létrehozni azt, amit szeretnél.

Én elkészítettem az idei hála listámat 100 dolog amiért hálás vagyok:) Ebből a TOP 10-et megosztom Veled:

1. Idén az Isteni gondoskodásért vagyok a leghálásabb, hogy Isten mennyire a tenyerén hordoz és mennyi szépséget, kedvességet, jó lehetőségeket kapok az élettől.

2. Nagyon hálás vagyok azért is, hogy tudok, merek a legmélyebb érzéseimre, az Isteni belső hangra hallgatni, merek a szívem szerint élni.

3. Az ájurvédának és a jógának is kiemelten hálás vagyok, hogy egészségesen tart, hogy mindig tudom hogyan legyek jobban, mit csináljak:)

4. Az Istentudatomért, hogy az életet tudom úgy látni, mint Isten által létrehozott egységet. Ez segít érteni, mindig minden megfelelően alakul, minden a fejlődésünket szolgálja, mert Isten jól tud tervezni, legfelejebb mi nem látjuk még a teljes képet. Ez kialakít egy pozitív gondolkodást és megszabadít az aggodalmaktól:)

5. Hálás szívvel borulok le a természet nagysága, változatossága, gyönyörűsége előtt. Létezésem szerves része a természetben lenni. Páratlan csodával , szépséges látvánnyal, jó levegővel, életenergiával, belső békével, és hosszasan sorolhatnám milyen dolgokkal ajándékoz meg.

6. A férjemért is nagyon hálás vagyok - minden évben a top 10-ben van:) Ő egy nagyon egyedi, különleges elvarázsolt kastély, egy csodálatos ember, egy igazi támogató, jóakaró és nagyon jó társ.

7. Nagyon boldog vagyok a lehetőségtől, hogy a munkám az életem. Hálás vagyok, hogy átadhatom a tudásomat és a legnagyobb öröm látni, ahogy a tanítványaim megszabadulnak a fájdalmaktól, jobban lesznek, fejlődnek, stresszmentesebbek lesznek.

8. Idén is nagyon hálás vagyok a tudásért, amiket kaptam, a számos továbbképzésért, azon dolgokért amiben fejlődhettem. (a 100-as listában majd külön még kiemelem a tanáraimat:)

9. Az anyósomért (Évi), aki fantasztikus segítőkészségével, szeretetével, figyelmességével halmoz el minket mindig.

10. A tanítványaimnak is hálás vagyok, hogy kísérhetem őket a változás útján és tanulhatok tőlük, velük, róluk.

+1. Azért, hogy van lehetőségem organikus/bio termékeket fogyasztani, használni. ( a listában kiemelem a termelőket, gyártókat, forgalmazókat is)

Ha inspirációt kaptál ne fogd vissza magad, légy hálás mindenért amit az élet nyújtott neked, köszönd meg (akárcsak elmében) azoknak akik jobbá tették az életed, az előző éved:)

szeretettel és hálával azért, hogy vagytok 🙏❤️
Kati

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kitri (más néven kitchari) - az ájurvédikus gyógyító étel

Kitchari (kitri) - az ájurvédikus gyógyító étel A kitri egy indiai gyógyító egytálétel, amit mung babból és baszmati rizsből készítenek. Ez az igazán egészséges étel, ízletes, nagyon tápláló és könnyen emészthető - az ájurvédikus élet módnak nélkülözhetetlen része . A rizs és a mung bab is édes és hűsítő minőségűek az ájurvéda sze mpontjából.  A rizs és mung bab együtt, teljes értékű fehérjével látja el a szervezetedet és minden ájurvédikus testtípus számára kedvezően hat. Ez az egyszerű egytálétel a test minden szövetét táplálja. Az ájurvédában a legtöbb betegség esetén és a különböző tisztító kúrákban alkalmazható a kitri diéta, hogy helyreállítsd vele szervezeted egyensúlyát.A kitri nagyon jó energiával látja el a szervezeted és fiatalító hatású. A fűszerezését kedvedre tudod variálni, így igazán változatos és ennek köszönhetően, sosem lehet megunni:) A fűszerezést ájurvédikus testalkatodnak megfelelően össze tudod állítani. Nagyon sok kitri receptet találsz a

Az asafoetidat hatásai - ördöggyökér, a hagyma helyettesítője

Az asafoetida nagyon illatos, pikáns, hevítő hatású gyógynövény, amely alapvetően egy fa nedvének a gyanta kivonata. Az illata a hagymáéhoz hasonlít, nagyon erőteljes és hagyma helyett akár használható is az ételek elkészítésénél. Mi nem fogyasztunk hagymát és sokszor kérdezik a jógás tanulok és mit használunk helyette... hát asafoetidát:) Erőteljes élénkítőszer. Felpörgeti az emésztés tüzét (az agni-t) is, segít a méregtelenítésben és a puffadás ellen is jól használható, enyhíti a székrekedést. A lerakódott salakanyagot feloldja az emésztőrendszerből.  Ha hüvelyesekkel összefőzzük, segíti azok emésztését és csökkenti a gázképződést. Nagyon jó görcsoldásra, és hashajtásra is használható. Féreghajtó hatása is van. Megfázásoknál is hasznát vehetjük, mert lazítja a köpetet és fertőtlenítő hatással rendelkezik. Külsőleg ájurvédában használják ízületi gyulladásoknál és hasi fájdalmaknál. Mivel tamasztikus hatású (a tamsztikus ételekről itt olvashatsz) tompítja az e

Tojás helyettesítése, tojásmentes táplálkozás

Sokszor hangzik a kérdés a jógázóktól, hogy a jógikus táplálkozásban ha nem eszünk tojást , hogyan helyettesítjük. ( hogy miért nem eszünk tojást arról itt olvashatsz ) Elsődleges válaszom sehogyan, ha lehet elkerüljük - azért lentebb leírom, a megoldásokat:)  Amikor Tudatos táplálkozás és vegetáriánus főzőtanfolyamot tartunk, ott sem cél, hogy a húsos ételek hús nélküli verzióját készítsük el. Inkább az a célunk, hogy megmutassuk milyen fantasztikus, változatos a húsmentes konyha, mennyi finom étel létezik a világ minden táján, melyek nem tartalmaznak húst. Inkább szeretnénk megmutatni a húsmentes étkezés változatosságát, mint valamilyen zöldséges utánzatát a húsos ételeknek. Azaz nem nagyon készítünk tojásos ételeket tojásmentesen - pl a hogy sosem eszem vega kolbászt, úgy sosem csináltam vegetáriánus rántottát - lévén ha nem eszem húst vagy éppen tojást, miért egyek valamit ami teljes olyan kinézetre és ízre, csak éppen nem az:) Részben az ételek egy része ami tojásos gond