Imádok kekszet sütni :) Nagyon sokféle keksz receptet találahtsz a blogon. Ez a recept gyorsan elékszíthető, mert még nyújtani, szaggatni se kell.
Minden évben tartok egy Gyertyafényes Karácsonyi Jógagyakorlást, ahol a résztvevőket nem csak ott vendégeljük meg, de mindig készítek nekik süticsomagot is. Idén ezt a recetet találtam ki újdonságnak :)
Sárgarépás - diós zabpelyhes keksz |
Hozzávalók:
20 dkg zabliszt vagy teljes kiőrlésű tönkölyliszt
15 dkg apró levelű zabpehely15 dkg barna nádcukor
20 dkg vaj
10 dkg dió apró darabokra aprítva
10 dkg reszelet vagy aprított sárgarépa (kb 2-3 db)
1 tk. sütőpor
fahéj
őrölt kardamom
gyömbérpor
víz
Egy tálba keverd össze a száraz hozzávalókat, tedd hozzá a darabolt diót és az aprított sárgarépát. Gyúrd össze a vajjal és annyi vízzel, hogy a massza jól formálható legyen, ne ragadjon, ne legyen folyós - kb 1 dl, víz.
víz
Egy tálba keverd össze a száraz hozzávalókat, tedd hozzá a darabolt diót és az aprított sárgarépát. Gyúrd össze a vajjal és annyi vízzel, hogy a massza jól formálható legyen, ne ragadjon, ne legyen folyós - kb 1 dl, víz.
A tésztából kis adagot vegyél a tenyeredbe és
lapítsd ki vagy tedd a tepsibe és hazsnálj kanalat.
lapítsd ki vagy tedd a tepsibe és hazsnálj kanalat.
180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. (kb. 15 perc)
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése