Sütőben sült zöldséges köleskása |
Fogyókúrázóknak különöse jó csemege, mert laktató, így csökkenti az étvágyat és az édesség megkívánását. Gluténmentes, így jól illeszthető gluténmentes diétába. Nagyon jó köretnek vagy kásának, egytálételnek édesen vagy sósan egyaránt.
Ez egy egyszerűen elkészíthető köles kása. Leginkább azért egyszerű, mert minden hozzávalót csak be kell helyezni egy hőálló tálba felönteni vízzel és betenni a sütőbe. Utána már csak annyi dolgod van, hogy elfogyasztod:)
Hozzávalók:
4*1/3 csésze köles
16*1/3 csésze forró víz
2 sárgarépa
1,5 csésze megtisztított, rózsáira szedett karfiol
1,5 csésze megtisztított, rózsáira szedett brokkoli
1 tk. oregánó
1 tk. bazsalikom
1/2 tk kakukkfű
csipet rozmaring
só
bors
10 dkg vaj (vegán változatban kókuszzsír)
Készítsd elő a zöldségeket pucold meg aprítsd fel és tedd félre. A kölest mosd meg egy szűrőbe - addig amíg a víz szép áttetsző nem lesz. A hőálló tálat vajazd ki és szórd bele a köles , a fűszereket és a zöldségeket. Keverd össze jól, majd öntsd fel négyszeres mennyiségű forró vízzel. az egészet. 180 fokra előmelegített sütőben addig süsd, amíg a köles felszívja a vizet (kb. 1 óra) a teteje pedig picit pirulni kezd. Tálalhatod magában vagy tejföllel, joghurttal is.
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj:)
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése