Céklás zöldségek hajdinával |
Hozzávalók:
2 közepes cékla
1 fej brokkoli
2 ek. ghí
1/4 tk. római kömény
1/4 tk. őrölt koriander
1/8 tk. kurkuma
egy pici gyömbér lereszelve
1/8 tk. kurkuma
egy pici gyömbér lereszelve
1 csokor petrezselyem
só
4* 1/3 csésze hajdina
só
A hajdinát egy szűrőbe mosd meg alaposan - addig amíg a víz szép
áttetsző nem lesz - majd csöpögtesd le . Tegyél fel egy edényt a tűzre,
majd öntsd bele a lecsöpögtetett hajdinát és szárazon pirítsd meg egy
picit. Majd öntsd fel 2,5 szeres mennyiségű forró vízzel és sózd meg. Majd forrald fel a és takarékon
lefedve főzd, amíg a víz el nem párolog róla. (kb. 25 perc)
Amíg
a hajdina elkészül, pucold meg a céklát, vágd vékony szeltekre és után vékony csíkokra. A brokkolit
szedd rózsáira és mosd meg. Egy serpenyőben tedd oda a ghít, majd ha
felmelegedett tedd bele a római köményt, amikor picit megpirult tedd
hozzá a koriandert és a gyömbért. Add hozzá kurkumát, majd a céklát és tegyél hozzá egy pici vizet,
hogy elkezdjen a cékla puhulni, ahhoz, hogy a cékla puha legyen többször is tegyél hozzá pici vizet, hogy folyamatosan tudjona cékla párolódni. Amikor már majdnem megpuhult tedd hozzá a brokkolit párold együtt egy rövid ideig, majd ha elfőtt a víz róla picit süsd le. A végén add hozzá a petrezselymet , sót.
Szedd ki tányérra a céklás zöldséget és a hajdinát, majd locsold meg olívaolajjal és tálalhatod is:)
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Köszönöm a receptet,imádom a céklát bár én kókuszzsírt használok!További szép napot kívánok!
VálaszTörlés