Fűszeres sült sütőtök |
A sütőtök szerintem egy fantasztikus téli zöldség, gyönyörű szép, ízletes, sokáig eltartható és jótékony hatásairól korábban már írtam itt olvashatod .
A legtöbben a sütőtököt a klasszikus sütőben megsütött változatban tudják csak elképzelni. Pedig a sütőtök nagyon változatosan felhasználható zöldségféle - készíthetünk krémleveseket, különböző ízesítésű krémeket, püréket és nagyon sokféle párolt, főtt és sült formában változatosan fűszerezve fogyaszthatjuk.
A sütőtök íze nagyon jól harmonizál az indiai konyha fűszereivel és a mediterrán, olaszos fűszerekkel is. Ma erre esett a választásom.
Hozzávalók:
80 dkg sütőtök (pucolva és kockákra vágva)
4 ek. ghí (használhatsz helyette más zsiradékot is)
bazsalikom, oregano, rozmaring. kakukkfű (kb 1-1 kk. de ízelés szerint)
só
bors
Egy edénybe hevítsd fel a ghít és süsd meg benne a sütőtök kockákat. Amikor kezdenek puhulni a sütőtök kockák, add hozzá a bazsalikomot, oreganot, rozmaringot és a kakukkfüvet. A végén sóval, borssal fűszerezed és jól forgasd össze.
Tálalhatod chapatival (indiai lepénykenyér a receptet itt találod) vagy kifőtt tésztával is.
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Ma elkészítettem. Még pirított dióval szórtam meg a tetejét. Nyami. :-)
VálaszTörlésMost látom csak a bejegyzésed:) de jó, kiváló ötlet magukkal gazdagítani.
Törlés