Muffin a nagy kedvenc:) gyors, jó a mérete, formája és soha nem lehet megunni, mert nagyon változatos. Mindenféle bolti pékárú helyett gyorsan, frissen készíthetsz bámilyen ízesítésű finomságot.
Ez egy téli, karácsonyi kreációm volt - a fűszerek és a darált mandula teszi felejthetetlenné.
Ez egy téli, karácsonyi kreációm volt - a fűszerek és a darált mandula teszi felejthetetlenné.
Gluténmentes, tejmentes mandulás muffin |
Hozzávalók
1 bögre hajdinaliszt
1 bögre kukoricaliszt
1 bögre kukoricaliszt
3/4 bögre kókuszcukor
3/4 bögre darált mandula
1 csg. sütőpor
vanília
fahéj
örölt kardamom
csipet szárított gyömbérpor
1/3 bögre repceolaj vagy kókuszolaj
1 csg. sütőpor
vanília
fahéj
örölt kardamom
csipet szárított gyömbérpor
1/3 bögre repceolaj vagy kókuszolaj
1 bögre víz
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálba. Majd öntsd hozzá az olajat, és a vizet. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát. A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni.
Adagold ki a tésztát a muffin formába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre (kb. 20-25 p).
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
szeretettel
Kati
Megjegyzések
Megjegyzés küldése