Amikor egy betegség még csak kezdene kitörtni rajtad, de időben beavatkozol talán tapasztaltad már, hogy nem kell, hogy végig éld a betgség minden fázisát. Én amióta az ájurvéda szerint élek szinte alig voltam igazán beteg. Már az első tüneteknél alkalmazom a megfelelő étrendet, megfelelő gyógynövényeket:)
Ez a fűszeres ital kiváló az immunrendszered fellendítésére, támogatja a szervezet megtisztítását a lerakódott salakanyagoktól és megelőzheted vele a megfázást, influenzát, köhögést. Összetételét tekintva hagyományos ájurvédikus, indiai fűszerekből áll.
A sima gyömbértea mellett még ezt szoktam inni megfázás ellen, immunerősítésre. Ez az ital a megfázáson túl javítja az emésztést és szuper kapha alkatúaknak.
|
Ájurvédikus gyömbéres immunerősítő ital |
Így készítsd el
Hozzávalók:
2 nagy szelet gyömbért
5 db kardamom mag
1 tk. egész feketebors
1 tk egész fahéjat darabokba
1/2 tk. szegfűszeg
1/2 tk kurkuma
1 tk jaggery (ez egy ájurvédikus cukor, használhatsz helyette teljes értékű nádcukrot is)
citrom
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Tedd egy mozsárba a fahéjat, gyömbért, kardamomot, feketeborsot, szegfűszeget és zúzd össze - kicsit paszta jellegű lesz.
Tegyél egy edénybe 1 liter vizet, add hozzá az összezúzott fűszereket, add hozzá a kurkumát és a cukrot, majd forrald 5 percig.
Ha elkészült öntsd át egy szűrőn és 1 tk. citromlével ízesítsd.
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Ha szeretnél az ájurvédikus életmódról, egyéni testalkatodról többet tudni, szeretettel várlak Egészségmegőrzés mesterfokon - ájurvéda életmódtanfolyamomra.
Egészségedre :)
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése