Ugrás a fő tartalomra

Arisztotelész - a boldogságról

 Amikor egy ember valamit tapasztal az életében - legyen az boldogság, boldogtalanság, betegség, alvás zavar, nyugtalanság, párkapcsolati problémák, allergia, kimerültség vagy éppen öröm - az mindig annak az eredménye, amit addig csinált.Sokszor mondják a magántanítványaim, de ezt simán megtettem, megettem, etc. még régebben... igen de annak a következménye, amilyen állapotban most van...
Lehet régen valaki sokat éjszakázott, nem aludt eleget vagy késő este evett, vagy túl sokat dolgozott, stresszelt és nem volt gondja az egészségével, vagy éppen sok alkoholt ivott... ezek a dolgok igazán hosszú távon mutatkoznak meg. Az, ahogyan fiatalon bánunk a testünkkel, elménkkel, amilyen szokásokat kialakítunk, meghatározza 40-50 évesen milyen állapotban leszünk.
Amit pedig 40-50 évesen teszünk, előrevetíti idősebb korra mi várható...
Sokan egy betegségből nem tudnak gyógyulni, akár orvostól, orvosig mennek, de nem változtatják meg az életmódjukat, táplákozásukat, gondolkodásukat... így hogyan várhatják, hogy bármi is változzon...
Az életünket, fizikális és mentális állapotunkat a szokásaink határozzák meg. A helyes szokások, helyes gondolkodás boldogságot eredményez. A helytelen gondolkodás, helytelen szokások kialakítása pedig boldogtalanságot és betegségeket, nehézségeket, szenvedést okoz.
Sokszor elmondom, ha nem vagy elégedett azzal amit tapasztaltsz az életedben, meg kell változtatnod azt amit addig csináltál, különben miért reméled, hogy bármi változzon.
Addig érdemes változtatni, amíg magunktól tehetjük meg és nem az élet kényszerít rá egy betegséggel, egy válással, valamilyen nagy nehézséggel.
Ha úgy érzed, hogy jó lenne inspiráció a változáshoz és egy kis támogatás abban, hogyan indulj el egy boldogabb, egészségesebb, kiegyensúlyozottabb élet felé, hogyan tudj változni, fejlődni lépésről, lépésre szeretettel várlak egyéni foglalkozásaimra.

Bejelentkezés:
telefon: 30 343 6429
e-mail: eljharmoniaban@gmail.com
rólam bővebb információ:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kitri (más néven kitchari) - az ájurvédikus gyógyító étel

Kitchari (kitri) - az ájurvédikus gyógyító étel A kitri egy indiai gyógyító egytálétel, amit mung babból és baszmati rizsből készítenek. Ez az igazán egészséges étel, ízletes, nagyon tápláló és könnyen emészthető - az ájurvédikus élet módnak nélkülözhetetlen része . A rizs és a mung bab is édes és hűsítő minőségűek az ájurvéda sze mpontjából.  A rizs és mung bab együtt, teljes értékű fehérjével látja el a szervezetedet és minden ájurvédikus testtípus számára kedvezően hat. Ez az egyszerű egytálétel a test minden szövetét táplálja. Az ájurvédában a legtöbb betegség esetén és a különböző tisztító kúrákban alkalmazható a kitri diéta, hogy helyreállítsd vele szervezeted egyensúlyát.A kitri nagyon jó energiával látja el a szervezeted és fiatalító hatású. A fűszerezését kedvedre tudod variálni, így igazán változatos és ennek köszönhetően, sosem lehet megunni:) A fűszerezést ájurvédikus testalkatodnak megfelelően össze tudod állítani. Nagyon sok kitri receptet találsz a

Szilva chutney (csatni)

Szilva chutney (csatni) Valaki kérte, hogy tegyek fel szilva chutney receptet, mert a szilva szezon közepén sok szilvát kapott. Örömmel teszek a kérésnek eleget, mert a csatnik közül a kedvencem a szilva:) A csatnik (chutney) olyan minden ízlelőbimbónkat igénybe vevő csemegék, melyek célja az ételek ízének kiemelése. Általában egyszerre édes, sós, csípős vagy akár savanyú ízeket is intenzíven hordozhat egy csatni magában.  Készülhetnek nyersen vagy főzve is. Radha Red Szilva chutney ( csatni) hozzávalói az eredeti recept szerint: 4 ek.  ghí (vagy vaj vegán változatban kókuszzsír) 1,5 tk. örölt koriander 1/4 tk. őrölt kardamom 1 egész szárított csili 3 ek . kókuszreszelék 1,5 kg érett kékszilva 2 bögre (500ml) nádcukor (én 1/2 bögrénél nem szoktam többet rakni, mert szeretem a savanykás ízt) csipetnyi kámfor (elhagyható) Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj :) Készítsd elő a szilvát, mosd meg, magozd ki és vágd 8 részre.  A ghít (vagy vajat)

Tojás helyettesítése, tojásmentes táplálkozás

Sokszor hangzik a kérdés a jógázóktól, hogy a jógikus táplálkozásban ha nem eszünk tojást , hogyan helyettesítjük. ( hogy miért nem eszünk tojást arról itt olvashatsz ) Elsődleges válaszom sehogyan, ha lehet elkerüljük - azért lentebb leírom, a megoldásokat:)  Amikor Tudatos táplálkozás és vegetáriánus főzőtanfolyamot tartunk, ott sem cél, hogy a húsos ételek hús nélküli verzióját készítsük el. Inkább az a célunk, hogy megmutassuk milyen fantasztikus, változatos a húsmentes konyha, mennyi finom étel létezik a világ minden táján, melyek nem tartalmaznak húst. Inkább szeretnénk megmutatni a húsmentes étkezés változatosságát, mint valamilyen zöldséges utánzatát a húsos ételeknek. Azaz nem nagyon készítünk tojásos ételeket tojásmentesen - pl a hogy sosem eszem vega kolbászt, úgy sosem csináltam vegetáriánus rántottát - lévén ha nem eszem húst vagy éppen tojást, miért egyek valamit ami teljes olyan kinézetre és ízre, csak éppen nem az:) Részben az ételek egy része ami tojásos gond