A répatorta nagy népszerűségnek örvend, mert nem csak finom, de egy egészségesebb édesség - lévén az összetevők között reszelt répa, aszalt gyümölcs és valamilyen mag szerepel.
Én tönkölybúzaliszttel szoktam készíteni, de helyette használhatsz teljeskiörlésű és finom búzalisztet is. A mandula helyett használhatsz diót is.
Hozzávalók
1,5 csésze tejeskiörlésű tönkölybúzaliszt
1,5 csésze tönköly finomliszt
1 csésze teljes értékű nádcukor
1 csg sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. fahéj
1 tk. kadmamom
1 csésze teljes értékű nádcukor
1 csg sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. fahéj
1 tk. kadmamom
1 tk. gyömbérpor
1 tk. örölt szegfűszeg
1 tk. vanília vagy ízlés szerint
1 csipet só
2/3 csésze naprafogóolaj vagy kókuszolaj
1,5 - 2 csésze víz
1,5 - 2 csésze víz
1 csésze mazsola
20 dkg pucolt sárgarépa
10 dkg mandula
10 dkg mandula
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj:)
A répákat reszeld le durvára vagy aprítsd fel apróra. A mandulát is daráld le picit durvábbra.
A répákat reszeld le durvára vagy aprítsd fel apróra. A mandulát is daráld le picit durvábbra.
Készíts elő egy tortaformát - kend ki és lisztezd ki vagy tegyél bele sütőpapírt.
Keverd össze egy tálba a liszteket, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket. Majd add hozzá az olajat és a vizet, keverd el. A vizet fokozatosan add hozzá, figyeld, hogy a tészta ne legyen folyós. Tedd hozzá a sárgarépát, mandulát és a mazsolát.
A keveréket öntsd a sütőformába és 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre kb. 35-40 perc.
Ha kihült tehetsz mázat is a tetejére porcukorból és citromléből. Én nem szoktam, mert csak felesleges cukor:)
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat:)
szeretettel
Kati
Megjegyzések
Megjegyzés küldése