A féjrem nagyon szereti a pékárúkat. Így gyakran készítek szemléket.
Lévén az élesztőt nem szeretem, így a zsemléket leggyakrabban sütőporral szoktam készíteni.
Ha kerülni szeretnéd az élesztőt és szeretnél gyorsan készíteni egészséges zsemléket a családodnak ezt a receptet imádni fogod.
Gyors, élesztőmentes rusztikus zsemle |
Hozzávalók
A száraz hozzávalókat egy tálba keverd össze, majd a közepébe öntsd bele a vízet és az olajat. Kezd el összedolgozni a tésztát, nem kell túl sokat gyúrni csak összeálljon. (a tészta legyen lágy, de ne ragacsos)
- 35 dkg liszt (150 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt és 200 g finom tönkölybúzaliszt 650-es)
- 1 tk só
- 1 zacskó sütőpor
- csipet nádcukor
- 2 ek. napraforgóolaj
- 0,5 dl víz
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Formázz belőle szemlket és tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Azonnal teheted a sütőbe, nem kell várni.
180 fokra előmelegített sütőben süsd meg - amíg szépen pirulni kezd a teteje és átsül. (kb 30 perc) .
180 fokra előmelegített sütőben süsd meg - amíg szépen pirulni kezd a teteje és átsül. (kb 30 perc) .
Én kicsit mindig másképpen készítem, szeretem a dolgokat változatosan:). Ezt a receptet kedved szerint variálhatod, kísérletezhetsz különböző lisztekkel, magvakkal.
Ha szeretnél az ájurvédikus életmódról, egyéni testalkatodról többet tudni, szeretettel várlak Egészségmegőrzés mesterfokon - ájurvéda életmódtanfolyamomra.
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok :)
szeretettel:
Kati
Megjegyzések
Megjegyzés küldése