A muffin, számomra egy megunhatatlan forma... végtelen változatosságú sós és édes finomság variációját lehet ezzel a formával elkészíteni. Imádok új recepteket kikísérletezni, és szeretek a beváltakhoz is visszanyúlni.
A mai receptet az év végi ünnepek ihlették... a mák részben a karácsonyi asztalok elmaradhatatlan hozzávalója, msárészt úgy gondolom nem árt már az év elején bebiztosítani magunkat, hogy mákunk legyen:)
Ez a gluténemtnes liszt kombináció a mákkal és a datolyacukorral, egy fantasztikusan tápláló, fehérjében, vitaminokban, nyomelekmekben gazdag szuper egészséges édesség.
Hozzávalók:
1,5 bögre rizsliszt
0,5 bögre csicseriborsóliszt
3/4 zacskó sütőpor
1 citrom leve
1 citrom reszelt héjja
1 csésze datolyacukor (nádcukrot is használhatsz)
3/4 -1 csésze mák
1,5 - 2,5 csésze víz
aszalt szilva
díszítéshez por nádcukor
A mákot daráld le - én a legjobban a klasszikus mákdarálót szeretem használni erre a célra, mert különösen finomra darálja a mákot..
Egy tálban keverd össze a rizslisztet, csicseriborsólisztet, sütőport, cukrot, Majd keverd hozzá a citromlevé éshéjját, az olvasztott kókuszzsírt és a vizet, és az egészet keverd jól össze. A datolyacukornál kell a több víz a rostok miatt, nádcukornál elég a kevesebb. Majd keverd hozzá a mákot is.
Egy muffin formába (ha szükséges tegyél bele muffin papírt) adagold bele a tésztát. Én mindegyiknek tettem a közepébe 1 - 2 aszalt szilvát. Tedd 180°C fokra előmelegített sütőbe és süsd amíg aranybarnára sül. (kb. 20-25p)
Ha szeretnéd kicsit karácsonyira, téliesre a hangulatát, akkor még melegen porcukrozd meg a tetejét.
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése