![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjK4Wi42iLmGavBQqv_3LlXCapWI2LJDj3HEQ9jiWSUwjcHP87rlHvWfflbB3pHr-4qBOjSO_Tc_QIfnE8RAfCnleGAE9is3pU5b998-h53CmPz_663wnJqHHQeZFm3Mj9oyPs71AqNXX84/s320/sargar%25C3%25A9pa_2015.jpg)
Azon túl, hogy ízletes miért jó rendszeresen fogyasztani?
Gazdag
vitaminokban, ásványi anyagokban, legkiemelkedőbb a béta karotin tartalma. A szervezet a béta karotint szükség esetén A vitaminná alakítja.
Kedvezően hat a bőrproblémáknál, széppé teszi a bőrt.
Segít a
beleket megtisztítani és eltávolítani a salakanyagokat, méregteleníteni. Csökkenti
a koleszterinszintet. Fogyókúrák esetén is jól hasznosítható.
Támogatja
a máj tisztulását és
erősíti
az immunrendszert.
Csökkenti
a daganatos betegségek kockázatát és regeneráló
szerként is használják.
Ízületi gyulladás esetén is kedvezően hat, elősegíti a gyógyulási folyamatokat.
Fogyaszthatod nyersen elrágva, vagy reszelve salátában, répalé formában, levesekben, párolva, főzve, sütve még édességek tésztájába keverve is kellemes kompozíciót kapunk:)
Az ájurvédában édes minősége miatt, vata csökkentő hatást tulajdonítanak neki, de a pittát és kaphát kismértékben növeli. A föld alatt növő zöldségfélék közül a sárgarépa szattvikusnak minősül. (erről bővebben itt olvashatsz)
Téli időszakra szakszerűen elvermelve jól tárolható zöldség.
Ha szeretnél az ájurvédikus életmódról, egyéni testalkatodról többet tudni, szeretettel várlak Egészségmegőrzés mesterfokon - ájurvéda életmódtanfolyamomra.
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése