![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlFyi40f4BRk6KaOstyPg43klmvZ3xW5Xmobq9Dermjpq51Z43vzvcJrUauxoKzM1DU9yrIbv4dmZ2QO3Zj0adcenEVz6T6I3Q7eY01DNttveMne15gyS3bn1aW8Fx1CdFhTrW4CvnStd7/s320/s%25C3%25BClt_%25C3%25A9desk%25C3%25B6m%25C3%25A9ny2016.jpg)
Az édeskömény jótékony hatásairól már korábban írtam itt olvashatod.
Hozzávalók:
3 édeskömény gumó
2 ek. ghí (vegán változatban kókuszzsír)
1/4 tk. római kömény
1/2 tk. őrölt koriander
egy pici gyömbér lereszelve
egy pici gyömbér lereszelve
só
bors
bors
Szedd cikkekre az édesköméynt és jól mosd meg, majd vágd apró darabokra. A száraiból, amik puhábbak, és még zöld is van rajtuk, azokat is használd fel:) Egy serpenyőben tedd oda a ghít, majd ha
felmelegedett tedd bele a római köményt, amikor picit megpirult tedd
hozzá a koriandert és a gyömbért. Add hozzá az édesköményt, majd forgasd egy picit a serpenyőben. Tegyél hozzá egy pici vizet,
hogy elkezdjen az édeskömény puhulni - egyszerre mindig csak pici vizet tegyél hozzá, hogy a víz gőzében puhuljon a zöldség. Amikor már majdnem megpuhult hagyd elfőni a vizet és és süsd le. A végén sózd és borsozd meg.
Ez a zöldségétel nagyon jó könnyű ebédnek vagy vacsorának valamilyen gabonafélével. pl. baszmati rizzsel, kusz-kusszal vagy quinoával.
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése