Ugrás a fő tartalomra

Gluténmentes zöldséges lepény

Szeretek sütni... süteményt, muffint, pogácsát és persze lepényeket. 

A lepényeket, akárcsak a bögrés sütiket, muffinokat nagyon szeretem, mert gyorsan, könnyen elkészíthetőek, nem kell sokat bajlódni a mérlegeléssel.  

Ma egy tápláló, egészséges gluténmentes lepényt készítettem.


gluténmentes, rizsliszt, csicseriborsóliszt,  zöldséges lepény, vegán recept, vegetáriánus, tojásmentes
Gluténmentes zöldséges lepény

Hozzávalók
1 púpos csésze rizsliszt
1 púpos csésze csicseriborsóliszt 
3/4 csésze olívaolaj
1 csomag sütőpor
vegyesen fűszerek ízlé szerint ( kurkuma, asafoetida (hing), koriander, római kömény, gyömbér) 
Csinálhatod olaszosra is ( bazsalikom, oregánó, feketebors, kakukkfű, rozmaring)
1,5 - 2 bögre víz 
1 púpos csésze brokkoli 
1 púpos csésze édeskömény 

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! 
    Az előkészítéshez mosd meg a brokkolit és az édeskömény gumót és vágd kisebb darabokra. 

    A liszteket, sütőport, fűszereket keverd össze egy tálba, majd tedd hozzá az olajat és önts hozzá a vizet fokozatosan. Annyi vizet tegyél hozzá, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb tésztát kapj, de elváljon szépen az edény falától. Keverd jól el.

    Keverd hozzá a zöldségeket, majd a masszát öntsd egy sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott, lisztezett tepsibe.

    Tedd a sütőbe és kb. 180 fokon süsd addig, amíg jól átsül.(kb. 30 p)

    Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni,  szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra. 

    Jó étvágyat kívánok:)
    szeretettel:
    KAti

    Megjegyzések

    Népszerű bejegyzések ezen a blogon

    Kitri (más néven kitchari) - az ájurvédikus gyógyító étel

    Kitchari (kitri) - az ájurvédikus gyógyító étel A kitri egy indiai gyógyító egytálétel, amit mung babból és baszmati rizsből készítenek. Ez az igazán egészséges étel, ízletes, nagyon tápláló és könnyen emészthető - az ájurvédikus élet módnak nélkülözhetetlen része . A rizs és a mung bab is édes és hűsítő minőségűek az ájurvéda sze mpontjából.  A rizs és mung bab együtt, teljes értékű fehérjével látja el a szervezetedet és minden ájurvédikus testtípus számára kedvezően hat. Ez az egyszerű egytálétel a test minden szövetét táplálja. Az ájurvédában a legtöbb betegség esetén és a különböző tisztító kúrákban alkalmazható a kitri diéta, hogy helyreállítsd vele szervezeted egyensúlyát.A kitri nagyon jó energiával látja el a szervezeted és fiatalító hatású. A fűszerezését kedvedre tudod variálni, így igazán változatos és ennek köszönhetően, sosem lehet megunni:) A fűszerezést ájurvédikus testalkatodnak megfelelően össze tudod állítani. Nagyon sok kitri receptet talál...

    Idény zöldségek, gyümölcsök - június

    Idény zöldség-gyümölcs-június Az egészséges táplálkozás cikksorozatban részeltessen írtam arról, milyen élelmiszereket érdemes fogyasztani (itt olvashatod a teljes cikket ). Az egyik hasznos tanács, hogy lehetőség szerint az aktuális szezonnak megfelelően táplálkozzunk -  ez segíti a testi-lelki egyensúly megteremtését. Az ájurvéda nagy hangsúlyt helyez arra, hogy az ember a természet folytonosságának része, ezért a legjobb ha a saját életvételünket a természet ritmusához igazítjuk (erről a teljes cikket itt találod) . Minden évszaknak megvannak a maga sajátosságai. Az é vszaki sajátosságokró l és hogyan élj összhangban a természetben egy korábbi cikkben részletesen írtam itt olvashatod.   Amennyiben az adott évszakban figyelembe veszed az étrended kialakításánál, az aktuálisan fellelhető idény zöldségeket, gyümölcsöket a táplálkozásoddal segíteni tudod , hogy a természettel összhangba kerülj.  PL. A narancs kifejezetten meleg égövi gyümölcs, mert hűt...

    Idény zöldségek, gyümölcsök - február

    Az egészséges táplálkozás cikksorozatban részeltessen írtam arról, milyen élelmiszereket érdemes fogyasztani  (itt olvashatod a teljes cikket ). Az egyik hasznos tanács, hogy lehetőség szerint az aktuális szezonnak megfelelően táplálkozzunk -  ez segíti a testi-lelki egyensúly megteremtését.  Minden évszaknak megvannak a maga sajátosságai. Amennyiben az adott évszakban figyelembe veszed az étrended kialakításánál, az aktuálisan fellelhető idény zöldségeket, gyümölcsöket a táplálkozásoddal segíteni tudod , hogy a természettel összhangba kerülj.  PL. A narancs kifejezetten meleg égövi gyümölcs, mert hűti a testet amivel hőségben nagyon jó szolgálatot tesz a test számára. Nem szerencsés azonban, amikor télen narancsot eszegetünk, mert ugyan van benne C vitamin, de a testre hűsítő hatással van. Így nem, hogy segítene télen a test hőjének fenntartásában, de le fogja csökkenteni. Célszerű, ha a közelben termelt, szezonnak megfelelő bio (vegyszermentes) zöldségeket, gyümölc...