Megkezdődött a szilva szezon... imádjuk :) bármilyen változatban és variációban készíthető :)
Ezt a muffint quinoaliszttel és datolyacukorral készítettem. A cél egy fehérjében gazdag, egészséges, ízletes, a szilvához ízben is jól passzoló muffin készítése volt. Úgy vélem sikerült... nekünk nagyon bejött:)
Gluténmentes szilvás quinoa muffin |
Hozzávalók
2,5 csésze quinoa liszt
1 csésze datolyacukor
1/2 csg. sütőpor vanília
vanília
vanília
fahéj
7 ek. kókuszzsír
12 db szilva
víz
12 db szilva
víz
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
A szilvákat mosd meg és távolítsd el a magokat.
Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálba. Majd öntsd hozzá a kókuszzsírt és a vizet. Figyelj rá mennyi vizet vesz fel - a tészta legyen lágy, de ne folyós. A quinoa liszt több vizet vesz fel, így több csésze vízre lehet szükséged.
Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát. A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni.
Adagold a tésztát a muffin formába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted.
A muffinok közepébe dugj bele egy-egy szilvát.
Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre (kb. 25 p).
Sajnos a papírból nem jött ki szépen, de a tészta szépen összeállt, nem morzsálódik. Legközelebb csak zsírozott, lisztezett formában sütöm :)
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
szeretettel:
Kati
#gluténmentes, #szilvás, #szilva #recept #vegán #vegetáriánus #quinoaliszt, #muffin, #cukormentes, #egészséges, #tojásmentes
Megjegyzések
Megjegyzés küldése