A mai rohanó életforma sajnos háttérbe szorította, a hagyományos a
természettel összhangban működő életformát. A mai kor embere szeretne
minden percet megspórolni, minden eredményt a lehető legrövidebb idő
alatt, a legkisebb erőfeszítés nélkül elérni.
Az otthoni étkezés és otthoni főzés helyett sokan éttermeket, gyorséttermeket, utcai büféket választják., A hagyományos főzést felváltották az előrecsomagolt, gyorsan elkészíthető, félkész ételek, konzervek és a friss alapanyagok helyére tartósítószerezett, ízfokozókkal ellátott élelmiszerek kerültek.
A hagyományos kíméletes és egészségre nem káros tisztítást próbáljuk erős, kicsit sem környezetbarát vegyszerekkel kiváltani. Nem gondolva bele, ha a flakonon az van hogy halálos méreg, miért is ajánlják, hogy alkalmazzuk az otthonunkban.
A bőrbarát, természetes kozmetikumok helyére nagyon sok mesterséges, allergiát, ekcémát, bőrirritációt, hajhullást okozó készítmény került a boltok polcaira. Egyes készítményekben található anyagok a szervezetben képesek méreganyagok formájában felhalmozódni és onnan csak nagyon lassan ürülnek ki.
A háztartási feladatok jelentős részére pedig különböző elektromos gépeket alkalmazunk, megpróbáljuk automatizálni. Ez bizonyos határokig még jó is lehet, de egy bizonyos ponton túl kifejezetten pazarló, környezetre, egészségre károsító.
A mai életmód következtében komolyan károsítjuk a környezetünket, az
emberek szervezete nem jut hozzá minden létfontosságú anyaghoz és nagy
mennyiségben halmozódnak fel a szervezetben a méreganyagok. A modern
kori életmód hatásait még nem látjuk teljesen, nincsenek pontos
információk egy-egy új adalékanyag, vegyszer vagy elektromos berendezés
hosszú távú hatásairól. Míg a tartósított konzervek megjelenése hatalmas
vívmány volt a háziasszonyok számára, ma már az orvostudomány is tudja
ezek egészségre károsak és rákos betegeket eltiltanak az ilyen ételek
fogyasztásától – persze ettől függetlenül egyetlen termékre vagy
plakátra sem írják ki, így a vásároló nem is tudja pontosan mit
vásárolt…
Számos kutatás alátámasztotta, hogy a 70 éves óta, amióta megindult az élelmiszeripar "fejlesztése" - melynek célja olcsón, nagy mennyiségben élelmiszert előállítani - többszörösére nőtt a szív- és érrendszeri betegek, cukorbetegek, emésztési problémások és a rákos megbetegedések száma.
Kerüld el a modern kori életforma káros hatásait!
A tudatos életmód kialakításához és a környezet megóvásához szeretnénk egy sorozatot indítani és bejegyzéseinkkel segítséget nyújtani azoknak, akik szeretnének egészségesebben és tudatosabban élni, jobban figyelni Önmagukra, családjukra és a környezetükre. A bejegyzésekben számos tippet, praktikát szeretnénk adni, amivel nem csak egészségesebb lehetsz, de a költségeidet is jelentősen csökkentheted:)
Sok szeretettel kívánom, hogy élhetőbb környezetben élhess:)
Kati
A sorozat további részeit itt olvashatod
Vízhasználat
Elektromosság
Szemetelés
Fűtés
Megjegyzések
Megjegyzés küldése