A gránátalma egy csodás hatásokkal rendelkező gyümölcs. Illetve nem csak a gyümölcse, de az ájurvédában a gyökér kérgét és a gyümölcs héját is felhasználják.
Hatással van az emésztésre, keringésre. Hatásait tekintve összehúzó, erősítő, vértisztító, fereghajtó, vérzés csillapító, gyomorerősítő.
A gránátalmafa gyökerének kérge férgesség esetén nagyon hatékony, orsóféreg, fonalféreg és galandféreg ellen használható. Párlat formájában kell megfelelő ideig alkalmazni a kúrát és kiegészítésként szegfűszeget használnak.
A gyümölcs héja jó gyulladásgátló és összehúzó hatással rendelkezik, kedvezően hat a nyálkahárytákra.
Torokgyulladásnál, bronchitisnél és tuberkulózisban is alkalmazható.
A gyümölcs héjának porát fehér folyás ellen irrigálásra alkalmazzák.
Masszát is lehet készíteni a gyümölcs héjának porából és külsőleg sebekre, fekélyekre, aranyérre használható.
Leve kiváló gyomorerősítő , fahéjjal, szegfűszeggel. Jótékony hasmenés esetén, vastagbélgyulladásnál is.
Székrekedés esetén ne alkalmazd!
Édes változata mindhárom dhosának kedvező, a savanyú változat növeli a Pittat.
Jó egészséget kívánok:)
szeretettel:
Kati
Ha szeretnél az ájurvédikus életmódról, egyéni testalkatodról többet tudni, szeretettel várlak Egészségmegőrzés mesterfokon - ájurvéda életmódtanfolyamomra.
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
szeretettel:
Kati
Felhasznált szakirodalom:dr. David Frawley és dr. Vasant Lad: Gyógynövény jóga
Megjegyzések
Megjegyzés küldése