Krémes zabkása dióval és mazsolával |
Ráadásul nagyon jó arra is, hogy az édesség iránti vágyadat természetes módon csillapítsd.
Jógatáborokban gyakran ez a reggeli, ott általában nem előre ízesítjük, hanem mindenki saját kedvére tehet bele finomságokat kókuszt, aszalt gyümölcsöket, nádcukrot, magvakat, karobot, kakaót és csak a képzeleted szabhat határt annak, mi mindent tudsz elképzelni a saját zabkásádban:).
Gluténmentes diétában gluténmentes zabpehellyel készítsd el.
hozzávalók 1 személyre
4-5 púpos evőkanál zabpehely (kb. 1/3 bögre)
1 marék mazsola
1 marék dió
fahéj
vanília
1 tk. ghí vagy vaj (vagy kókuszzsír vegán változatban)
2,5 dl víz
A diót és a mazsolát legjobb, ha éjszakára előtte beáztatod. Tegyél egy edényt a tűzhelyre, majd a zabpelyhet öntsd bele és kevergesd egy picit szárazon, majd öntsd hozzá a vizet és tedd bele a mazsolát és a diót. Forrald fel az egészet, majd tedd bele a fűszereket és a ghít. Főzd kis lángon krémesre. Ízlés szerint nyers nádcukorral ízesítheted még, ha édesebben szereted.
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése