Zablisztes almás diós muffin (tojásmentes) |
A muffin ideális reggelire, uzsonnára vagy éppen desszertnek, de fogyaszthatod vacsorára is, vagy sós formában tálalhatod pl levesek, hüvelyesekből készült vagy zöldséges étel mellé.
Az almás diós párosítás nekem igazi klasszikus. Ez a muffin már a bekeverésnél isteni illatot áraszt.
Hozzávalók
1 bögre zabliszt
1 bögre finomított tönkölybúzaliszt vagy búzaliszt
1 bögre finomított tönkölybúzaliszt vagy búzaliszt
3/4 bögre teljes értékű nádcukor
1 csg. sütőpor vanília
fahéj
fahéj
1/3 bögre repceolaj
1 bögre alma megpucolva, apró kockákra vágva
1/2 bögre dió apróbb darabokban
1 bögre alma megpucolva, apró kockákra vágva
1/2 bögre dió apróbb darabokban
1 bögre víz
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálba. Keverd hozzá az almát és a diót is. Majd öntsd hozzá az olajat, és a vizet. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát. A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni. Majd adagold a tésztát a muffin formába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre (kb. 20-25 p).
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése