Tökös subji |
Ez egy nagyon egyszerű, párolt subji és a fűszerezésének köszönhetően nagyon ízletes is. Az állaga nagyon puha, omlós.
Hozzávalók
2 ek. ghí (vegán változatban kókuszzsír)
1/2 tk. római kömény
1/2 tk. fekete mustármag
1 csipet hing (asafoetida , ha nincs otthon hagymával helyettesítheted)
4 curry levél (friss vagy szárított)
1 kis chili
1 sütőtök
1/4 tk. só
1/4 tk. kurkuma
1 csésze víz (2,4 dl)
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Mosd meg a tököt és hámozd meg, majd vágd 2,5 cm-es kockákra. Felvágva kb 4 csésze tökre lesz szükséged.
Melegíts fel egy edényt közepes lángon, add hozzá a ghít és utána köményt, a mustármagot és a hinget. Egy pillanat alatt, ahogy a magok kipattognak add hozzá a curry levelet, kurkumát, a chilit és keverd hozzá a felkockázott tököt. sózd meg és add hozzá a vizet. Jól keverd össze és tegyél rá egy fedőt - annyira, hogy maradjon egy kis rész ahol a gőz el tud távozni. Majd tedd takarékra a lángot.
Főzd, amíg meg nem puhul (kb 25 perc).
Rizzsel vagy chapatival tálalhatod.
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése