Gluténmentes, cukormentes meggyes muffin |
Sokféle muffin receptet tettem fel a blogra már, mert szeretek muffint készíteni. Gyorsan elkészül, egyszerű és isteni finom ízeket lehet kihozni belőle. Ki, ki a saját ízlésének megfelelően tudja készíteni.
Meggy szezon lévén mit is készíthettem volna ma reggelire, mint meggyes muffint.
Ebből a mennyiségből 6 darab muffint kapsz
Hozzávalók
1 csésze hajdinaliszt (púposan)
1 kis zacskó kókuszkrém (rapunzel)
1/2 zacskó sütőpor
vanília
1/4 csésze datolyacukor (ha nagyon édesszájú vagy lehet 1/2 csésze is)
1 ek kókuszreszelék
1 púpos ek. kókuszzsír
8 dkg meggy vagy ízlés szerint
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Tedd a száraz hozzávalókat egy tálba - hajdinaliszt, datolyacukor, sütőpor, vanília, kókusz - és keverd jól össze. A kókuszkrémet a zacskóból tedd egy kis mérőpohárba és öntsd fel annyi vízzel, hogy majdnem 2 dl legyen. alaposan keverd össze. Majd a száraz hozzávalókhoz keverd hozzá a kókuszzsírt és a kókusztejes folyadékot. Papírral bélelt muffin formába adagold ki és 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. (kb. 25 perc)
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése