A koriander jótékony hatásairól már korábban írtam (itt olvashatod) A koriandernek felhasználják a magját és a levelit is.
A friss koriander levél igazi nyári csemege - télen itthon sajnos, csak a magot tudjuk használni. Indiában gyakran készítenek koriander chutney-t, mert kellemesen segít a testet hűvösebben tartani. Többféle recept alapján szoktam készíteni, ide a blogra ma egy igazi ájurvédikus receptet készítettem.
hozzávalók
3 csésze friss koriander
1 csésze víz
1 csésze kókuszreszelék
1/2 kis zöld chilli összevágva vagy 1 pici szárított chili
2,5 cm-es friss gyömbér meghámozva és összevágva
1 ek ghí
1/2 tk római kömény
1/2 tk fekete mustármag
1 csipet hing (más néven aszafoetida)
4 curry levél (friss vagy szárított)
1/2 friss citrom
1/4 tk só
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Mosd meg a koriander leveleket és szedd le a szárakat. Tedd bele egy turmixba a vízzel, kókusszal, chillivel és gyömbérrel. Turmixold, amíg finom pasztát nem kapsz.
Gyújts alá egy edénynek és tedd bele a ghít, majd pattogtasd ki benne a fekete mustármagot, tedd hozzá a római köményt, majd szórd bele a hinget és a curry leveleket. Hűtsd ki és keverd bele a koriander pasztába.
Csavard ki a citrom levét és keverd bele ezt is a korianderes pasztába végül add hozzá a sót is.
Hűtőben 2-3 napig tárolhatod.
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése