Cukkini - burgonya curry |
Imádom az indiai zöldséges főételeket, mert a csodás fűszerezésnek köszönhetően végtelen változatosságot mutatnak. Hazaérkezve a bio piacról - bár mire közzé teszem a bejegyzést ez a curry már a régmúlt lesz:) - a szezonnak megfelelően vásárolt alapanyagokat megnézve, az ebéd választásom ma egy cukkinis burgonyás curry-re esett.
Hozzávalók
4 nagy burgonya
3 közepes cukkini (vagy 4 kicsi)
1 ek. ghí (vegán változatban kókuszzsír)
1 tk. fekete mustármag
1 tk. római kömény
1 tk. őrölt gyömbér
1 tk. őrölt koriander
1-2 tk. só
víz
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
A burgonyát hámozd meg és vágd kis darabokra. A cukkinit is mosd meg és vágd fel picit nagyobb darabokra. Hevítsd fel a ghít egy edényben, majd tedd bele a fekete mustármagot - a legjobb ha letakarod, mert amikor kipattog, akkor kiugrálhat az edényedből. Húzd le a tűzről picit az edényt amíg pattog a mustármag, majd add hozzá a többi fűszert és keverd el, hogy picit piruljanak. Majd tedd hozzá a zöldségeket, a sót és egy kis vizet, majd párold puhára.
Ha szereted a tejterméket és valami igazán finomat szeretnél a végén egy 1/2 csésze tejszínnel ízesítheted. Én ma tejszín nélkül készítettem.
Rizzsel, kuszkusszal, quinoaval vagy chapati kenyérrel tálalhatod.
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Kati, ez hány adag lehet???
VálaszTörlésKedves Klári:) elnézést most vettem észre a megjegyzésed. Általában mindig 4 főre írom a recepteket és ha eltérő, akkor szoktam kiírni, hogy hány fő.
VálaszTörlésKöszönöm! elkészítettem és nagyon finom volt!
Törlés