![]() |
Cukkini - burgonya curry |
Imádom az indiai zöldséges főételeket, mert a csodás fűszerezésnek köszönhetően végtelen változatosságot mutatnak. Hazaérkezve a bio piacról - bár mire közzé teszem a bejegyzést ez a curry már a régmúlt lesz:) - a szezonnak megfelelően vásárolt alapanyagokat megnézve, az ebéd választásom ma egy cukkinis burgonyás curry-re esett.
Hozzávalók
4 nagy burgonya
3 közepes cukkini (vagy 4 kicsi)
1 ek. ghí (vegán változatban kókuszzsír)
1 tk. fekete mustármag
1 tk. római kömény
1 tk. őrölt gyömbér
1 tk. őrölt koriander
1-2 tk. só
víz
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
A burgonyát hámozd meg és vágd kis darabokra. A cukkinit is mosd meg és vágd fel picit nagyobb darabokra. Hevítsd fel a ghít egy edényben, majd tedd bele a fekete mustármagot - a legjobb ha letakarod, mert amikor kipattog, akkor kiugrálhat az edényedből. Húzd le a tűzről picit az edényt amíg pattog a mustármag, majd add hozzá a többi fűszert és keverd el, hogy picit piruljanak. Majd tedd hozzá a zöldségeket, a sót és egy kis vizet, majd párold puhára.
Ha szereted a tejterméket és valami igazán finomat szeretnél a végén egy 1/2 csésze tejszínnel ízesítheted. Én ma tejszín nélkül készítettem.
Rizzsel, kuszkusszal, quinoaval vagy chapati kenyérrel tálalhatod.
Kati, ez hány adag lehet???
VálaszTörlésKedves Klári:) elnézést most vettem észre a megjegyzésed. Általában mindig 4 főre írom a recepteket és ha eltérő, akkor szoktam kiírni, hogy hány fő.
VálaszTörlésKöszönöm! elkészítettem és nagyon finom volt!
Törlés