Vegyes zöldség subji - ájurvédikus zöldséges főétel |
Hozzávalók
4 csésze felaprított zöldség ( cukkini, zöldbab. répa, paprika, tök, etc...)
2 ek. ghí (vegán változatban kókuszzsír)
1/2 tk. római kömény
1/2 tk. fekete mustármag
1/2 tk. masala
1/4 tk. kurkuma
csipet aszafoetida (hing)
1/4 tk. só
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
A zöldségeket mosd meg és vágd apró darabokra. Melegítsd fel az edényt és tedd bele a ghít, majd a fekete mustármagot - a
legjobb ha letakarod, mert amikor kipattog, akkor kiugrálhat az
edényedből. Húzd le a tűzről picit az edényt amíg pattog a mustármag,
majd add hozzá a római köményt, majd ha pirulni kezdett add hozzá az aszafoetidát, a kurkumát és a masalát. Picit keverd meg és tedd hozzá a zöldségeket és a sót. Keverd úgy össze, hogy a fűszerek jól elkeveredjenek a zöldségekkel. Vedd le takarékra és tedd rá a fedőt. 5 perc után keverd meg és takarékon főzd, amíg meg nem puhulnak a zöldségek (kb. 15 p.)
Ez a subji mindhárom dhosát kiegyensúlyozza. Jó a vata-nak, pitta-nak és kapha-nak is. Kedvezően hat az agnira, az emésztés tüzére és jó a csontoknak és az ízületeknek is. A legjobb baszmati rizzsel tálalni.
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése