Csicseriborsó |
Kevés kalóriát tartalmaz. Magas a
vitamin és ásványi anyag tartalma (B1, B6 vitamin, folsav, foszfor,
magnézium, kálcium, vas, cink). Kiemelkedő
rost tartalma hozzájárul az egészséges emésztéshez, megszünteti a székrekedést és segít a bélfalakon lerakódott salakanyagoktól megszabadulni, csökkenti
a koleszterinszintet. Cukorbetegek számára is nagyon kedvező a fogyasztása, mert segít normalizálni a vércukorszintet.
A csicseriborsó rendszeres fogyasztása elősegíti
a nyugodt alvást, mert magas a szerotonin tartalma - amely hozzájárul a megfelelő alváshoz és a jó kedélyállapothoz.
Az ájurvéda szerint édes és fanyar ízzel rendelkezik. Csökkenti a Pitta-t és a Kapha-t és növeli a Vatat a szervezetben. A csicseriborsó lisztjét az ájurvédában bőrápolásra is hazsnálják.
Főzés előtt célszerű egy éjszakára beáztatni. A megfőtt csicseriborsót felhasználhatod salátákba, zöldséges ételekbe gabonákkal fogyasztva:) Az egyik legkedveltebb belőle készült étel a hummusz.
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel
KAti
Néhány csicseriborsós recept a blogról:Gyors hummusz krém (szezámmagos csicseriborsó püré )
Hummusz - szezámmagos csicseriborsókrém
Zöldséges, csicseriborsós kuszkusz
Egyszerű csicseriborsós curry
Vegyszermentes, (bio) csicseriborsót használj!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése