Uborka raita |
A raita indiai nyers zöldségsaláta, amely egy-két zöldségféléből és enyhén fűszeres krémes joghurtöntetből áll. Ez az indiai saláta nagyon egyszerűen elkészíthető és nagyon jól kiegészíti a fűszeres főfogásokat. Kifejezetten üdítő, frissítő hatású a nagy nyári melegben hűti a testet.
Hozzávalók:
- 2-3 uborka
- 3 dl joghurt
- 1,5 kk só
- 1 kk őrölt római kömény
- őrölt feketebors (ízlés szerint)
- csipet asafoetida - elhagyható
Az uborkát reszeld le és keverd el egy csipet sóval majd fél órán át hagyd állni. Utána nyomkodd ki az uborka levét és add hozzá a joghurtot és a fűszereket.
Alaposan keverd össze és hagyd állni egy kicsit.
Lehetőleg vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj:)
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése