Mexikóból származik,
trópusi fán termő gyümölcs. Megannyi fajtája van, melyek héja és gyümölcs húsa
változatos zöldes színekben mutatkozik meg.
Fehérjében nagyon gazdag, így vegetáriánus és vegán étkezések fontos részét képezheti.
Nagyon sok ásványi anyagot, vitamint és nyomelemeket tartalmaz (A, E, B
vitamin, kálium, vas, foszfor, magnézium)
Pozitívan befolyásolja az idegrendszer működését. Kedvezően hat a szív és érrendszerre és csökkenti a káros koleszterin szintjét.
Magas a rosttartalma és nagyon hatékonyan segíti az emésztést.
Ízületi bántalmak esetén is jótékony. Kitűnő bőrápoló száraz bőrre és segít az ekcéma kezelésében.
Az ájurvédában hűtő hatásúnak minősül, édes és fanyar. Olajos, lágy, így csökkenti a vata-t és a pitta-t és a kapha-t növeli. Nyálkásodásra hajlamos embereknek és olyanoknak akik el vannak hízva nem ajánlott. Ha éppen meg vagy fázva vagy folyik az orrod, akkor sem javasolt fogyasztani.
Az ájurvédában hűtő hatásúnak minősül, édes és fanyar. Olajos, lágy, így csökkenti a vata-t és a pitta-t és a kapha-t növeli. Nyálkásodásra hajlamos embereknek és olyanoknak akik el vannak hízva nem ajánlott. Ha éppen meg vagy fázva vagy folyik az orrod, akkor sem javasolt fogyasztani.
Kifejezetten jótékony legyengült szervezet esetén, gyenge idegrendszernél, fájó ízületeknél.
Az avokádó nem csak belsőleg, de külsőleg is használható a bőrápolásra:)
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
szeretettel
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése