Uborka |
Kiváló frissítő hatással
rendelkezik, segít hűsíteni a szervezetet. A 90%-a víz, ezért jól hidratálja a testet a nagy melegben - akár egy pohár víz helyett is fogyaszthatod:). Továbbá
hozzájárul a vérnyomás normalizálásához.
Sok vitamint és ásványi anyagot
tartalmaz (A, C és B vitaminokat, káliumot, magnéziumot) Az uborka hozzájárul az immunrendszer
erősítéséhez és nagyon jól energetizálja a testet.
Segít a méregtelenítésben,
aktivizálja a vese munkáját.
Segíti az emésztést és rendszeres fogyasztásával megelőzhető
a székrekedés.
A benne található anyagok,
elősegítik a fogyást, zsírégetést és csökkentik a koleszterinszintet. Továbbá
köszvény és ízületi bántalmak esetén is hatásos
Gyulladás gátló hatású és egyes helyeken
azt írják, hogy rákmegelőző hatással is rendelkezik.
Az ájurvéda szempontjából édes és fanyír ízű és hűtő hatással rendelkezik. Nagyon vizes, így növeli a kaphát. Csökkenti a Vata-t Pitta-t.
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése