(Brassica
oleracea), a zöld kis csoda mely nem csak szép, de nagyon gazdag ásványi anyagokban és
vitmainokban. Számos jótékony hatással rendelkezik:
- kitűnő A, E, B és C-vitamin, és bétakarotin forrás
- tartalmaz vasat, folsavat, foszfort, káliumot, kálciumot és klorofilt
- a benne található fitovegyületek gátolják a pajzsmirigy túlzott hormontermelését
- nagyon magas az antioxidáns tartalma
- számos kutatás alapján kiváló a rák megelőzésében
- hozzájárul a vérnyomás csökkentéséhez
- segít a fáradtság leküzdésében, növeli az energiát
- jótékony a szívnek és a keringésnek
Változatosan fogyaszthatod akár nyersen, sütve, főzve vagy párolva.
- kitűnő A, E, B és C-vitamin, és bétakarotin forrás
- tartalmaz vasat, folsavat, foszfort, káliumot, kálciumot és klorofilt
- a benne található fitovegyületek gátolják a pajzsmirigy túlzott hormontermelését
- nagyon magas az antioxidáns tartalma
- számos kutatás alapján kiváló a rák megelőzésében
- hozzájárul a vérnyomás csökkentéséhez
- segít a fáradtság leküzdésében, növeli az energiát
- jótékony a szívnek és a keringésnek
Változatosan fogyaszthatod akár nyersen, sütve, főzve vagy párolva.
A tavaszi jógaelvonulás egyik kedvenc vacsorája volt a
Brokkolis tészta, pirított napraforgómaggal
Hozzávalók:
250 g durum spagetti vagy penne tészta
500g brokkoli
8 ek. tisztított napraforgó mag
4 ek. ghí (vegánoknak kókuszzsír)
frissen örőlt bors
só
Hozzávalók:
250 g durum spagetti vagy penne tészta
500g brokkoli
8 ek. tisztított napraforgó mag
4 ek. ghí (vegánoknak kókuszzsír)
frissen örőlt bors
só
bazsalikom
Készítsd elő a brokkolit, szedd
rózsáira és mosd meg alaposan. Főzd ki a tésztát is külön. Melegítsd fel a serpenyőt és 2 ek. ghín a napraforgómagot pirítsd meg, majd vedd ki a serpenyőből tedd félre. A serpenyőbe tedd bele a maradék 2 ek. ghít, majd a brokkolikat tedd bele. Pici vízzel párold egy kicsit, majd pirítsd meg. Végül keverd hozzá a tésztát, a magvakat és fűszerezd.
Ha gluténérzékeny vagy készítheted risztésztával.
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése