- Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag (Kiemelkedő C-vitamin tartalma,továbbá B vitmainok, magnézium, kálium, mangán, kálcium, réz)
- Erősíti az immunrendszert
- Jót tesz az idegrendszer működésének
- Csökkenti a vérnyomást
- Elősegíti a salakanyagok eltávolítását
- Csökkenti az erek elmeszesedésének kockázatát
- Hozzájárul a szem egészségéhez
- Véd a szabad gyökök ellen
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel
KAti
A
jógatáborok, jóga elvonulások legnagyobb sikere a sült csemegék, ezért mindig ezt hagyjuk az
utolsó étkezésre:) Egy finom sült csemege a csicseriborsó lisztes bundával
készített
Karfiol pakora
Hozzávalók:
-
1 fej karfiol
-
0.25 kg csicseriborsó liszt
-
1 lapos evőkanál só
-
fűszerek a tésztába: 1 evőkanál kalinji, 1ek római kömény, 1 ek őrölt
koriander, 1ek kurkuma, 1 kávéskanál hing (aszafoetida), ½ kávéskanál por
chilli
- a sütéshez ghí, kókuszolaj vagy sütésre alkalmas sütőolaj
Készítsd
elő a karfiolt, szedd rózsákra és alaposan tisztítsd meg. A csicseriborsó lisztet keverd össze a sóval és a
fűszerekkel, annyi vizet adj hozzá, hogy folyós tésztát kapj, ami még rajta
marad a belemártott zöldségen. A karfiolt
rózsákat mártsd bele a tésztába és forró ghíben (vagy sütőolajban)
süsd ki és utána csöpögtesd le.
Csatnival
tálalva ellenállhatatlan:)
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése