Gluténmentes muffin |
Hozzávalók:
1,5 csésze rizsliszt
3/4 csésze csicseriborsóliszt
1,5 tk. szódabikarbóna
1 és 1/4 bögre víz
10 dkg vaj (vegán változatban kókuszzsír vagy lehet olaj)
csipet só
1/2 tk. citrom leve
1/4 csésze datolyaszirup (helyettesítheted 5-10 dkg finomítatlan nádcukorral)
fahéj, vanília
1 csésze mazsola (vagy bármilyen gyümölcs)
1 csésze mazsola (vagy bármilyen gyümölcs)
A mazsolát öblítsd le, majd áztasd be. Egy
tálban keverd össze a rizslisztet, csicseriborsólisztet,
szódabikarbónát sót, fűszereket, sót. Keverd össze a nedves hozzávalókat - citromlevet, olvasztott vajat,
vizet és öntsd hozzá a száraz hozzávalókhoz, majd tedd hozzá a szirupot is. Az egészet néhány mozdulattal keverd jól össze. Amikor elkeverted a tésztát, beleteheted a mazsolát vagy más gyümölcsöket is. Egy muffin formába (ha szükséges tegyél bele muffin papírt) adagold bele a tésztát. Tedd 180°C fokra előmelegített sütőbe és süsd meg. (kb. 20-25p)
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése