Citromos kenyér |
Ez egy könnyen elkészíthető sütemény és akik szeretik a citromos ízvilágot, nekik igazi élvezetet okoz. Aki jobban szereti az édeset készítheti 1 citrommal és több cukorral (15 dkg-val).
Hozzávalók
250g liszt (felesbe teljes kiőrlésű és finomliszt)
10 dkg datolyacukor (vagy teljes értékű nádcukor)
4 dkg darált mandula
2 kisebb citrom leve és lereszelt héja
2 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1,2 dl (fél csésze) repceolaj (semleges bármilyen olajjal helyettesítheted)
vanília
1,5- 2 dl víz
Keverd össze a tészta hozzávalóit egy tálba gyorsan. A vizet apránként öntsd a tésztához, mert lisztfüggő mennyit vesz fel vigyázz ne legyen túl folyós a tészta. Majd egy kivajazott lisztezett hosszú kenyérformába öntsd bele. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre (kb 40 perc). Ha átsült vedd ki a sütőből. Ha szeretnéd hangulatosra, akkor a tetejét szórd meg melegen porcukorral. Vagy ha valami extra látványosat szeretnél, akkor a tetejére tehetsz cukormázat. A cukormáz készítése nagyon egyszerű - amikor kihűlt a sütemény, 100g porcukrot keverj össze 1 citrom levével és kend a mázat a sütemény tetejére és hagyd megszilárdulni.
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok hozzá:)
szeretettel
Kati
Megjegyzések
Megjegyzés küldése