Narancsos - mazsolás keksz |
Ígéretemhez híven, ahogy közeledik a karácsony egyre több keksz és rágcsálnivaló receptet teszek ki. Holnap a vasárnapi jógagyakorlás és a jógaklub pont mikulás napjára esik, gondoltam valami karácsonyi hangulatú kekszet készítek:)
Hozzávalók
- 35 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (vagy búzaliszt)
- 10 dkg mazsola
- 15 dkg vaj (vegán változatban használj kókuszzsírt)
- 15 dkg nádcukor
- csipet só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 - ( esetleg 1,5 ) dl folyadék ( a narancs leve + víz) apránként add hozzá, akkor nem tévedhetsz :)
- 1 narancs reszelt héja
- fahéj, vanília, őrölt kardamom
Keverd el egy tálban a száraz hozzávalókat, majd add hozzá a narancs levét és a vizet - egy lágy, nyújtható tésztát fogsz kapni. Tedd hideg helyre a tésztát egy rövid időre ( 15 - 20 perc ), majd lisztezett felületen nyújtsd és, szaggasd ki belőle a kekszformákat. Tedd sütőpapíros tepsire és 180 fokosra előmelegített sütőben süsd meg. Az elkészült kekszek kellemesen puhák és néhány napig dobozban is tárolhatod őket.
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése