gyors, egyszerű sós stangli |
Még mindig ígéretemhez híven, az ünnepi időszakra próbálok olyan recepteket kirakni nektek, amik egészségesebb alternatívái a bolti, cukrászdai étkeknek vagy segít kicsit megreformálni a korábban felhasznált alapanyagok skáláját.
Ez egy nagyon egyszerű sós rágcsálnivaló, ha vendégeket vársz és nem szeretnél sokat bajlódni, de azért valami finom, friss dolgot szeretnél és nem egy zacskó ropit:)
Ez egy nagyon egyszerű sós rágcsálnivaló, ha vendégeket vársz és nem szeretnél sokat bajlódni, de azért valami finom, friss dolgot szeretnél és nem egy zacskó ropit:)
Hozzávalók:
30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
25 dkg vaj
2 dl tejföl
só
A hozzávalókat gyúrd jól össze és tedd be a hűtőbe néhány órára vagy akár egy egész éjszakára.Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1/2 cm vastagságúra és tedd a tepsibe. Én sütőpapíron szoktam nyújtani, ilyenkor csak átemelem a tepsibe. Derelyevágóval szeleteld fel. A tetejét megszórhatod pirospaprikával, sajttal vagy valamilyen magokkal. Tedd a sütőbe (180 fokra) és süsd készre.
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése