Múlt héten egy kedves jógás tanulómnak megígértem, hogy karácsonyig jó néhány keksz és rágcsálnivaló finomság receptjét teszem közzé a blogon - ezt lehet is látni a korábbi bejegyzésekből:). Ennek megfelelően ma is készítettem egy gluténmentes, tejtermékmentes kekszet.
Hozzávalók:
- 20 dkg rizsliszt
- 10 dkg csicseriborsóliszt
- 10 dkg datolyacukor (vagy kókuszcukor)
- 1/2 csésze kókuszzsír
- 1/2 csésze víz (vagy használhatsz valamilyen növényi tejet is)
- 1/4 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál sütőpor
- csipet só
- vanília
Keverd össze először a száraz hozzávalókat, add hozzá a kókuszzsírt és a vizet. Gyúrd össze jól addig, amíg egy jól formálható lágy tésztát nem kapsz. A tésztát nyújtsd ki - picit töredezhet, de nagyon jól lehet vele dolgozni. Majd sütikiszúró formával készítsd el a kekszeket. A kekszeket tedd sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre a kekszeket. (. kb. 15 perc)
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése