Egyszerű csicseriborsós curry |
Én csak nagyon végszükség esetén szoktam készíteni, mert amúgy nem használunk még bio konzerveket sem, de van olyan helyzet, amikor jól jön néhány dolog a kamraszekrényben - ezért minidig van itthon paradicsom és a csicseriborsó konzerv is.
Gyakran fogyasztjuk a csicseriborsót, mert nem csak finom, de nagyon egészséges is (hatásait itt olvashatod) és magas a fehérjetartalma, így vegetáriánus étkezésnél igencsak hasznos:) Korábban már néhány csicseriborsós receptet kiraktam a blogra (pudla, hummusz, gluténmentes muffinok) .Ez pedig egy bármikor gyorsan készíthető fogás.
Hozzávaló
2 ek.ghí (vagy valamilyen zsiradék)
1 tk. kurkuma
1 tk. só
1 tk. római kömény
1 tk. római kömény
1 tk.pirospaprika
1 tk.chilipor
1 tk.chilipor
1 tk. őrölt koriander
1/2 tk. asafoetida (hing) - ezt hagymával helyettesítheted
2 csicseriborsó konzerv
1 darabos paradicsomkonzerv
3-4 sárgarépa
1 tk. graham masala
Tisztítsd meg a répákat és szeleted fel. A csicseriborsó konzervet csepegtesd le szűrőben és öblítsd át. Tedd oda a ghít egy edénybe, majd az összes fűszert dobd rá - vigyázz ne égesd meg a fűszereket éppen ne a legnagyobb lángon forgasd meg. Ha hagymát használsz akkor a ghín először pirítsd meg a hagymát és majd utána tedd rá a fűszereket. majd add hozzá a paradicsomot, a csicseriborsót és a répákat . Lefedve főzd takarékon kb. 25 percig, majd add hozzá a graham masalát és főzd még 15 percig.
Baszmati rizzsel vagy chapati kenyérrel (itt találod a receptet) tálalhatod.
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok hozzá:)
szeretettel
Kati
Megjegyzések
Megjegyzés küldése