Élesztőmentes tejfölös pogácsa |
Ezt a pogácsát nagyon könnyű elkészíteni és házi, friss, nincsenek benne káros adalékanyagok - mint a mirelitből sütött pogácsafélékben - és nincs benne élesztő sem. A decemberi vendégeskedős időszakban ideális sós rágcsálnivaló lehet.
Tegnap a karácsonyi jógagyakorláson nagy sikert aratott és kértétek tegyem ki a receptet a blogra. , ígéretemhez híven, íme:)
Hozzávalók
- 45 dkg liszt (én felesbe használok teljes kiőrlésű és finomlisztet)
- 10 dkg vaj
- 3,5 dl tejföl
- 1 csg. sütőpor
- 1 kk só
- a tetejére sajt vagy magvak
Először
keverd össze a száraz hozzávalókat. Majd add hozzá a vajat és a tejfölt
és gyúrd össze a tésztát. Ha elkészültél, akár be is teheted a
hűtőszekrénybe néhány órára vagy egy éjszakára. (Ez ideális olyankor ha előző este jobban van időd begyúrni a tésztát, másnap hamarabb elkészülnek a pogácsák.) A tésztát nyújtsd lisztezett felületen és ki szaggasd ki a
pogácsákat. 180 fokra előmelegített sütőben, süsd készre a pogácsákat.
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése