Ugrás a fő tartalomra

Hallgass a megérzéseidre, élj a szíved szerint

hallgas a megérzéseidre, megérzés


A legtöbb ember nem a megérzéseire, nem a szívére hallgat, hanem megpróbál mindent logikailag, az általa gondolt legjobb megoldás felé terelni vagy sokszor mások elvárásainak megfelelően tenni. 

Látnod kell, hogy amit egy adott időpillanatban lévő tudásod alapján jónak gondolsz vagy amit mások elvárnak tőled, nagyon sokszor 2-3-5-10 év múlva újabb ismeretek birtokában kiderült, hogy nem volt jó döntés.  Mert a logikai döntéseket, mindig csak egy adott időpillanatban meglévő információ alapján hozod. Fontos értened, hogy sosem látod a teljes képet, erről egy korábbi írásban már írtam itt olvashatod 

A szívünk mélyén mindig tudjuk mi a számunkra legkedvezőbb megoldás, ami sokszor nem esik egybe a józan ész által diktált megoldással, sőt sokszor mások elvárásainak sem felel meg. A modern társadalomban nagyon kevés ember él a szíve szerint, hallgatva az ösztöneire, megérzéseire. 

Őszintén, gondold végig akár a továbbtanulás, egy állás interjú vagy egy első randi... jött-e az érzés, hogy mást kellene tanulnod, nem kellene elvállalni ezt a  munkát vagy nem ő lesz az ideális társ? és hallgattál az érzéseidre? vagy esetleg meggyőzted magad arról, hogy milyen jó ez az egyetem - mert majd sokat kereshetsz vagy ezt szeretnék a szüleid, ugyan nem azt fogod csinálni amit szíved szerint csinálnál - az új munkahelyen jó a fizetés, szép az iroda és esetleg 5 évig szenvedtél egy munkahelyen, próbáltál eleget tenni a főnököd és a családod elvárásainak?. Vagy volt olyan is, amikor mertél a szíved szerint dönteni és utána repdesett a szíved? 

Amikor benne vagy egy helyzetben vagy meg kell hoznod egy döntést figyelj befelé. Kezd el figyelni a belső érzéseidet - az eszedet tudod befolyásolni, de a szív és a test elég tiszta jelzéseket szokott küldeni. A legtöbben a test jelzéseire egyáltalán nem hallgatnak, pedig ez lehetne a titka a jó döntések meghozatalának. Leggyakrabban a torokcsakránál, a szívcsakránál és a köldökcsakránál kezd el a test jelezni.

Ha egy döntésnél úgy érzed görcsbe rándul a gyomrod, össze szorul a szíved, célszerű ha újragondolod az egészet.... vajon mit jeleznek a megérzéseid.

Egy döntésnél onnan tudod, hogy a szíved szerint hoztad, hogy utána harmóniát tapasztalsz. Amikor egy döntésednél azt érzed, hogy feszült leszel, ideges, aggodalmaid lesznek, haragot, dühöt vagy félelmet tapasztalsz, akkor tudhatod, hogy nem a szíved szerint döntöttél.


Tanulj meg a szívedre hallgatni és merj a szíved szerint élni:)
szeretettel:
Kati

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kitri (más néven kitchari) - az ájurvédikus gyógyító étel

Kitchari (kitri) - az ájurvédikus gyógyító étel A kitri egy indiai gyógyító egytálétel, amit mung babból és baszmati rizsből készítenek. Ez az igazán egészséges étel, ízletes, nagyon tápláló és könnyen emészthető - az ájurvédikus élet módnak nélkülözhetetlen része . A rizs és a mung bab is édes és hűsítő minőségűek az ájurvéda sze mpontjából.  A rizs és mung bab együtt, teljes értékű fehérjével látja el a szervezetedet és minden ájurvédikus testtípus számára kedvezően hat. Ez az egyszerű egytálétel a test minden szövetét táplálja. Az ájurvédában a legtöbb betegség esetén és a különböző tisztító kúrákban alkalmazható a kitri diéta, hogy helyreállítsd vele szervezeted egyensúlyát.A kitri nagyon jó energiával látja el a szervezeted és fiatalító hatású. A fűszerezését kedvedre tudod variálni, így igazán változatos és ennek köszönhetően, sosem lehet megunni:) A fűszerezést ájurvédikus testalkatodnak megfelelően össze tudod állítani. Nagyon sok kitri receptet találsz a

Szilva chutney (csatni)

Szilva chutney (csatni) Valaki kérte, hogy tegyek fel szilva chutney receptet, mert a szilva szezon közepén sok szilvát kapott. Örömmel teszek a kérésnek eleget, mert a csatnik közül a kedvencem a szilva:) A csatnik (chutney) olyan minden ízlelőbimbónkat igénybe vevő csemegék, melyek célja az ételek ízének kiemelése. Általában egyszerre édes, sós, csípős vagy akár savanyú ízeket is intenzíven hordozhat egy csatni magában.  Készülhetnek nyersen vagy főzve is. Radha Red Szilva chutney ( csatni) hozzávalói az eredeti recept szerint: 4 ek.  ghí (vagy vaj vegán változatban kókuszzsír) 1,5 tk. örölt koriander 1/4 tk. őrölt kardamom 1 egész szárított csili 3 ek . kókuszreszelék 1,5 kg érett kékszilva 2 bögre (500ml) nádcukor (én 1/2 bögrénél nem szoktam többet rakni, mert szeretem a savanykás ízt) csipetnyi kámfor (elhagyható) Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj :) Készítsd elő a szilvát, mosd meg, magozd ki és vágd 8 részre.  A ghít (vagy vajat)

Tojás helyettesítése, tojásmentes táplálkozás

Sokszor hangzik a kérdés a jógázóktól, hogy a jógikus táplálkozásban ha nem eszünk tojást , hogyan helyettesítjük. ( hogy miért nem eszünk tojást arról itt olvashatsz ) Elsődleges válaszom sehogyan, ha lehet elkerüljük - azért lentebb leírom, a megoldásokat:)  Amikor Tudatos táplálkozás és vegetáriánus főzőtanfolyamot tartunk, ott sem cél, hogy a húsos ételek hús nélküli verzióját készítsük el. Inkább az a célunk, hogy megmutassuk milyen fantasztikus, változatos a húsmentes konyha, mennyi finom étel létezik a világ minden táján, melyek nem tartalmaznak húst. Inkább szeretnénk megmutatni a húsmentes étkezés változatosságát, mint valamilyen zöldséges utánzatát a húsos ételeknek. Azaz nem nagyon készítünk tojásos ételeket tojásmentesen - pl a hogy sosem eszem vega kolbászt, úgy sosem csináltam vegetáriánus rántottát - lévén ha nem eszem húst vagy éppen tojást, miért egyek valamit ami teljes olyan kinézetre és ízre, csak éppen nem az:) Részben az ételek egy része ami tojásos gond