2016. augusztus 19., péntek

Hallgass a megérzéseidre, élj a szíved szerint

hallgas a megérzéseidre, megérzés


A legtöbb ember nem a megérzéseire, nem a szívére hallgat, hanem megpróbál mindent logikailag, az általa gondolt legjobb megoldás felé terelni vagy sokszor mások elvárásainak megfelelően tenni. 

Látnod kell, hogy amit egy adott időpillanatban lévő tudásod alapján jónak gondolsz vagy amit mások elvárnak tőled, nagyon sokszor 2-3-5-10 év múlva újabb ismeretek birtokában kiderült, hogy nem volt jó döntés.  Mert a logikai döntéseket, mindig csak egy adott időpillanatban meglévő információ alapján hozod. Fontos értened, hogy sosem látod a teljes képet, erről egy korábbi írásban már írtam itt olvashatod 

A szívünk mélyén mindig tudjuk mi a számunkra legkedvezőbb megoldás, ami sokszor nem esik egybe a józan ész által diktált megoldással, sőt sokszor mások elvárásainak sem felel meg. A modern társadalomban nagyon kevés ember él a szíve szerint, hallgatva az ösztöneire, megérzéseire. 

Őszintén, gondold végig akár a továbbtanulás, egy állás interjú vagy egy első randi... jött-e az érzés, hogy mást kellene tanulnod, nem kellene elvállalni ezt a  munkát vagy nem ő lesz az ideális társ? és hallgattál az érzéseidre? vagy esetleg meggyőzted magad arról, hogy milyen jó ez az egyetem - mert majd sokat kereshetsz vagy ezt szeretnék a szüleid, ugyan nem azt fogod csinálni amit szíved szerint csinálnál - az új munkahelyen jó a fizetés, szép az iroda és esetleg 5 évig szenvedtél egy munkahelyen, próbáltál eleget tenni a főnököd és a családod elvárásainak?. Vagy volt olyan is, amikor mertél a szíved szerint dönteni és utána repdesett a szíved? 

Amikor benne vagy egy helyzetben vagy meg kell hoznod egy döntést figyelj befelé. Kezd el figyelni a belső érzéseidet - az eszedet tudod befolyásolni, de a szív és a test elég tiszta jelzéseket szokott küldeni. A legtöbben a test jelzéseire egyáltalán nem hallgatnak, pedig ez lehetne a titka a jó döntések meghozatalának. Leggyakrabban a torokcsakránál, a szívcsakránál és a köldökcsakránál kezd el a test jelezni.

Ha egy döntésnél úgy érzed görcsbe rándul a gyomrod, össze szorul a szíved, célszerű ha újragondolod az egészet.... vajon mit jeleznek a megérzéseid.

Egy döntésnél onnan tudod, hogy a szíved szerint hoztad, hogy utána harmóniát tapasztalsz. Amikor egy döntésednél azt érzed, hogy feszült leszel, ideges, aggodalmaid lesznek, haragot, dühöt vagy félelmet tapasztalsz, akkor tudhatod, hogy nem a szíved szerint döntöttél.


Tanulj meg a szívedre hallgatni és merj a szíved szerint élni:)
szeretettel:
Kati

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése