2017. február 8., szerda

Gluténemntes zabpelyhes minilinzer

reform linzer, zabpelyhes keksz, zabpelyhes linzer, zabpelyhes süti, mandulás linzer.Ez a kis minilinzer kiváló tízóraihoz, délutáni nasinak vagy reggelinek, de fogyaszthatod főétkezés után isSzáraz jellegű, mint általában a linzerfélék és ez a változat kevés zsiradékot is tartalmaz - így egészségesebb

Én imádom a szárazabb sütiket, kekszeket, de ha Te nem annyira szereted a szárazabb süteményeket, fogyaszthatod tejszínhabbal, még egy kis lekvárral, vanília krémmel vagy  bármivel, amit szeretsz:)

Hozzávalók
1 csésze apró levelű zabpehely
1 csésze aprított mandula
1 csésze rizsliszt
1/2 tk. fahéj
vanília ízlés szerint
1/2 citrom reszelt héja
1/3 csésze datolyaszirup (Ha édesszájú vagy akkor lehet 1/2 csésze is. Használhatsz juharszirupot is.)
3 ek kókuszolaj (használhatsz repceolajat is)
1 alma
eperlekvár

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Keverd össze egy tálban a zabpelyhet, a rizslisztet és az aprított mandulát - lehet egész mandula is és akkor daráld apró darabokra. Keverd hozzá a fűszereket és a citromhéjat. Egy másik tálban reszeld le az almát - én mindig meghámozom előtte - keverd össze a kókuszzsírral és a datolyasziruppal. Ezt a keveréket öntsd a másik tál tartalmához és  kézzel gyűrd jól össze.Kanállal vagy a kezeddel kis golyónyi darabokat vegyél ki a  tésztából és nyomkodd bele egy sütőpapírral borított tepsibe. Majd a gombóc közepébe a mutatóujjaddal csinálj egy kis mélyedést. Az eperlekvárt tedd a kis mélyedésekbe. Majd 180 fokra előmelegített sütőben, süsd aranybarnára a süteményeket.  (kb. 15-20 perc)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése