Ez a kis minilinzer kiváló tízóraihoz, délutáni nasinak vagy reggelinek, de fogyaszthatod főétkezés után is. Száraz jellegű, mint általában a linzerfélék és ez a változat kevés zsiradékot is tartalmaz - így egészségesebb.
Én imádom a szárazabb sütiket, kekszeket, de ha Te nem annyira szereted a szárazabb süteményeket, fogyaszthatod tejszínhabbal, még egy kis lekvárral, vanília krémmel vagy bármivel, amit szeretsz:)
Én imádom a szárazabb sütiket, kekszeket, de ha Te nem annyira szereted a szárazabb süteményeket, fogyaszthatod tejszínhabbal, még egy kis lekvárral, vanília krémmel vagy bármivel, amit szeretsz:)
Hozzávalók
1 csésze apró levelű zabpehely
1 csésze aprított mandula
1 csésze aprított mandula
1 csésze rizsliszt
1/2 tk. fahéj
vanília ízlés szerint
1/2 citrom reszelt héja
1/3 csésze datolyaszirup (Ha édesszájú vagy akkor lehet 1/2 csésze is. Használhatsz juharszirupot is.)
3 ek kókuszolaj (használhatsz repceolajat is)
1 alma
eperlekvár
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Keverd össze egy tálban a zabpelyhet, a rizslisztet és az aprított mandulát - lehet egész mandula is és akkor daráld apró darabokra. Keverd hozzá a fűszereket és a citromhéjat. Egy másik tálban reszeld le az almát - én mindig meghámozom előtte - keverd össze a kókuszzsírral és a datolyasziruppal. Ezt a keveréket öntsd a másik tál tartalmához és kézzel gyűrd jól össze.Kanállal vagy a kezeddel kis golyónyi darabokat vegyél ki a tésztából és nyomkodd bele egy sütőpapírral borított tepsibe. Majd a gombóc közepébe a mutatóujjaddal csinálj egy kis mélyedést. Az eperlekvárt tedd a kis mélyedésekbe. Majd 180 fokra előmelegített sütőben, süsd aranybarnára a süteményeket. (kb. 15-20 perc)
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat:)
szeretettel:
KAti
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése