2016. február 25., csütörtök

Sütőben sült zöldséges köleskása

köles, sütőbe, zöldséges köles, köleskása, küles zöldségekkel sütve
Sütőben sült zöldséges köleskása
A köles nagyon sok ásványi anyagot tartalmaz és nagyon kedvezően befolyásolja az emésztést, helyreállítja a gyomor- és bélműködést, segít csökkenteni a vér koleszterinszintjét, táplálja a szöveteket, kitűnő energiával látja el a testet, erősíti az immunrendszert.  Ájurvéda elsődlegesen kapha típusúak számára ajánlja. Ilyenkor a tél végén ideális étel mindenki számára.

Fogyókúrázóknak különöse jó csemege, mert laktató, így csökkenti az étvágyat és az édesség megkívánását. Gluténmentes, így jól illeszthető gluténmentes diétába. Nagyon jó köretnek vagy kásának, egytálételnek édesen vagy sósan egyaránt. 

Ez egy egyszerűen elkészíthető köles kása. Leginkább azért egyszerű, mert minden hozzávalót csak be kell helyezni egy hőálló tálba felönteni vízzel és betenni a sütőbe. Utána már csak annyi dolgod van, hogy elfogyasztod:)

Hozzávalók:
4*1/3 csésze köles
16*1/3 csésze forró víz
2 sárgarépa
1,5 csésze megtisztított, rózsáira szedett karfiol
1,5 csésze megtisztított, rózsáira szedett brokkoli
1 tk. oregánó
1 tk. bazsalikom
1/2 tk kakukkfű
csipet rozmaring

bors
10 dkg vaj (vegán változatban kókuszzsír)


Készítsd elő a zöldségeket pucold meg aprítsd fel és tedd félre. A kölest mosd meg egy szűrőbe - addig amíg a víz szép áttetsző nem lesz. A hőálló tálat vajazd ki és szórd bele  a köles , a fűszereket és a zöldségeket. Keverd össze jól, majd öntsd fel négyszeres mennyiségű forró vízzel. az egészet.  180 fokra előmelegített sütőben addig süsd, amíg  a köles felszívja a vizet (kb. 1 óra) a teteje pedig picit pirulni kezd. Tálalhatod magában vagy tejföllel, joghurttal is.

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése