2016. február 23., kedd

Céklás zöldségek hajdinával

céklás zöldség, cékla hajdina, hajdinás cékla, céklás hajdina
Céklás zöldségek hajdinával
A hajdinát nagyon szeretem, részben mert imádom a különleges ízét, másrészt mert nagyon sok kedvező hatása van, többek között nagyon jól segít az érfalak egészségét megőrizni. A kedvező hatásokról  itt olvashatsz. A hajdina is gluténmentes, így gyenge emésztésűek és gluténérzékenyek is  fogyaszthatják.

Hozzávalók:
2 közepes cékla
1 fej brokkoli 
2 ek. ghí 
1/4 tk. római kömény
1/4 tk. őrölt koriander 
1/8 tk. kurkuma
egy pici gyömbér lereszelve
1 csokor petrezselyem


4* 1/3 csésze hajdina

A hajdinát egy szűrőbe mosd meg alaposan - addig amíg a víz szép áttetsző nem lesz - majd csöpögtesd le . Tegyél fel egy edényt a tűzre, majd öntsd bele a lecsöpögtetett hajdinát és szárazon pirítsd meg egy picit. Majd öntsd fel 2,5 szeres mennyiségű forró vízzel és sózd meg. Majd forrald fel a és takarékon lefedve főzd, amíg a víz el nem párolog róla. (kb. 25 perc)

Amíg a hajdina elkészül, pucold meg a céklát, vágd vékony szeltekre és után vékony csíkokra.  A brokkolit szedd rózsáira és mosd meg.  Egy serpenyőben tedd oda a ghít, majd ha felmelegedett tedd bele a római köményt, amikor picit megpirult tedd hozzá a koriandert és a gyömbért. Add hozzá kurkumát, majd a céklát és tegyél hozzá egy pici vizet, hogy elkezdjen a cékla puhulni, ahhoz, hogy a cékla puha legyen többször is tegyél hozzá pici vizet, hogy folyamatosan tudjona  cékla párolódni. Amikor már majdnem megpuhult tedd hozzá a brokkolit párold együtt egy rövid ideig, majd ha elfőtt a víz róla picit süsd le. A végén add hozzá a petrezselymet , sót.

Szedd ki tányérra a céklás zöldséget és a hajdinát, majd  locsold meg olívaolajjal és tálalhatod is:)

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm a receptet,imádom a céklát bár én kókuszzsírt használok!További szép napot kívánok!

    VálaszTörlés