2016. február 17., szerda

Quinoa brokkolis zöldséggel

quinoa recept, quinoa elkészítése, quinoa főzése. quinoa főzés, quinoa brokkoli
Quinoa brokkolis zöldséggel
A quinoa egy nagyon ősi étel - Dél Amerikában kb. 5000 éve fogyasztják. A Nyugati kultúrában az elmúlt évtizedben kezdett elterjedni. Nagyon gazdag tápanyagokban számos egészségre kedvező hatása van. Hatásairól már korábban írtam részletesen, itt olvashatod.

A quinoa nagyon ízletes, könnyű elkészíteni, kellemes íze, nagyon sokféle fűszerezéssel harmonizál.  Ráadásul, még gluténmentes is:)

Hozzávalók:
 4* 1/3 csésze quinoa
1/4 tk. kurkuma

4 sárgarépa
1 nagy fej brokkoli 
2 ek. ghí
1/4 tk. római kömény
1/4 tk. őrölt koriander 
1 csokor petrezselyem
bors

  A quinoat egy szűrőbe mosd meg alaposan - addig amíg a víz szép áttetsző nem lesz - majd csöpögtesd le . Tegyél fel egy edényt a tűzre, majd öntsd bele a lecsöpögtetett quinoat és szárazon pirítsd meg egy picit. Majd öntsd fel 2,5 szeres mennyiségű forró vízzel. Tedd a vízbe a kurkumát és a sót ízlés szerint. Majd forrald fel a és takarékon lefedve főzd, amíg a víz el nem párolog róla. (kb. 25 perc) Néha nézz rá, ha elfőtt a víz és még nem puha a quinoa akkor egy ici pici vizet tegyél hozzá.

Amíg a quinoa elkészül, pucold meg a répákat és vágd karikára, a brokkolit szedd rózsáira és mosd meg.  Egy serpenyőben tedd oda a ghít, majd ha felmelegedett tedd bele a római köményt, amikor picit megpirult tedd hozzá a koriandert. Add hozzá a répákat és tegyél hozzá egy pici vizet, hogy elkezdjen a répa puhulni, majd tedd hozzá a brokkolit is és pirítsd meg - ha szükséges egy csipet vizet tehetsz még hozzá, hogy a megpuhuljon. A végén add hozzá a petrezselymet , sót, borsot és forgasd össze. 

Szedd ki tányérra a zöldséget és a quinoat, locsold meg olívaolajjal és tálalhatod is:)

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése