2016. február 26., péntek

Sütőben sült fűszeres karfiol

karfiol csőben sütve, sült karfiol
Sütőben sült karfiol
Mostanában elég gyakran szerepel nálunk az étlapon a karfiol. Részben mert nagyon egészséges, szeretjük az ízét és jelenleg ebben a a kicsit esősebb, nyálkásabb időben ideális étel a szervezet egyensúlyának megteremtésére. 

A karfiol nagyon változatosan készíthető el, nem is tudom hányféle formában szoktuk fogyasztani. Ma egy sütőben sült változatot készítettem, amit mi nagyon szeretünk, mert nagyon ízletes a sült, fűszeres ízek és hozzá ropogós, de mégis puha állag:. A recepthez szárított fűszereket használtam.

Hozzávalók:
1 fej közepes karfiol
1/4 tk asafoetida (2 gerezd zúzott fokhagymát használhatsz helyette)
1 ek. bazsalikom
1 tk. oregánó
1 tk. kakukkfá
1/2 tk. rozmaring
bors
néhány evőkanál olívaolaj (lehet ghí vagy kókuszzsír)

A karfiolt mosd meg és szedd rózsáira.Tegyél fel egy fazékban vizet és ha felforrt rövid időre helyezd bele a rózsákat - éppen, hogy csak picit puhuljanak. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy hőálló tálba öntsd bele az olajat és add hozzá a szárított fűszereket, majd ízlés szerint sód és borsozd meg. Keverd össze alaposan, majd tedd hozzá a karfiolt és jól forgasd bele, hogy mindenhol érje a fűszeres olaj. Majd helyezd a karfiolt a sütőbe és addig süsd , maíd a tejet meg nem pirul és a karfiol finom puha lesz.

Kurkumás baszmati rizzsel, hajdinával vagy kuszkusszal tálalhatod. Tehetsz a tetejére tejföld is:)

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése