2016. február 14., vasárnap

Fűszeres sült sütőtök

süsőtök, sütőtök bazsalikom, sütőtök kakukkfű, sütőtök másképpen
Fűszeres sült sütőtök
A sütőtök szerintem egy fantasztikus téli zöldség, gyönyörű szép, ízletes, sokáig eltartható és jótékony hatásairól korábban már írtam itt olvashatod

A legtöbben a sütőtököt a klasszikus sütőben megsütött változatban tudják csak elképzelni. Pedig a sütőtök nagyon változatosan felhasználható zöldségféle - készíthetünk krémleveseket, különböző ízesítésű krémeket, püréket és nagyon sokféle párolt, főtt és sült formában változatosan fűszerezve fogyaszthatjuk.

A sütőtök íze nagyon jól harmonizál az indiai konyha fűszereivel és a mediterrán,  olaszos fűszerekkel is. Ma erre esett a választásom.

Hozzávalók:
80 dkg sütőtök (pucolva és kockákra vágva)
4 ek. ghí (használhatsz helyette más zsiradékot is)
bazsalikom, oregano, rozmaring. kakukkfű (kb 1-1 kk. de ízelés szerint)
bors

Egy edénybe hevítsd fel a ghít és süsd meg benne a sütőtök kockákat. Amikor kezdenek puhulni a sütőtök kockák, add hozzá a bazsalikomot, oreganot, rozmaringot és a kakukkfüvet.  A végén sóval, borssal fűszerezed és jól forgasd össze.

Tálalhatod chapatival (indiai lepénykenyér a receptet itt találod) vagy kifőtt tésztával is.

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

1 megjegyzés:

  1. Ma elkészítettem. Még pirított dióval szórtam meg a tetejét. Nyami. :-)

    VálaszTörlés