2017. május 14., vasárnap

Kókuszos grízpuding vaníliával

A férjem nagyon szereti a tejbegrízt, ezt onnan tudom, hogy nagy mennyiségben és rendszeresen fogyasztja.:) Ma amikor megkérdeztem mit szeretne vacsorára enni, mondta, hogy tejbegrízt. Gondoltam szuper...  vasárnap este, honnan veszek nem homogenizált, nem ultra pasztörizált, bio tejet... majd formálódni kezdett bennem egy új recept.  Itthon van bio kókusztej konzerves változatban, gondoltam miért ne lehetne kókusztejjel tejbegrízt készíteni. Van kókuszcukor is, így stílusosan édesítésre ezt használtam.

Kókuszos grízpuding vaníliával

Hozzávalók 2 személyre 
1 doboz (400ml)  kókusztej
6 ek. búzadara  (gluténmentes változatban hajdinagríz) 
1 ek, kókuszcukor
csipet vanília

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!


A kókusztejet tedd egy edénybe a tűzre, tedd bele a kókuszcukrot és a vaníliát, majd forrald fel. Amikor felforrt tedd hozzá apránként a grízt és keverd csomómentesre. 5 percig keverd folyamatosan,  addigra a gríz megfő. 

Ha a folyósabb állagot kedveled akkor elég 5 ek gríz, ha sűrűbben szereted, akár 7 ek. grízt is tehetsz bele. 

A tetejét kókuszreszelékkel díszítheted.

1 megjegyzés:

  1. Én vízbegrizit szoktam csinálni!ehhez 2 dl vizet ízlés szerint kristàlycukorral,kókuszreszelékkel,és kakaópor, vaníliás cukorral elkeverem,s ha elolvastam a cukrok a legvégén a buzadaràt.6dl víz nàlunk egy vacsi utàni adag ehhez mindenből 2 ék,csak a vanília cukor 1 zacskó,s a gríz 1.5 dl.ha olyan az àllaga mint a puding nak( azaz kezd köpködni) akkor gyorsan hideg vízzel kiöblített tàlakbaszedem,s a tetejére 1 ék étolajat öntöm rà! szerintem fincsi ez is!!

    VálaszTörlés