Szeretem az indiai konyhát, Az indiai zöldséges, ájurvédikus ételek fantasztikus fűszerezésűek - mert a fűszerezés mindig úgy van összeállítva, hogy nem csak kellemes ízt adjon, de segítse az emésztés folyamatát is.
A szezonnak megfelelően, egy zöldborsós burgonyás curry-re esett a választás:).
A szezonnak megfelelően, egy zöldborsós burgonyás curry-re esett a választás:).
Hozzávalók
500 g burgonya
300 g zöldborsó
2 ek. ghí
15 g friss gyömbér
1,5 tk őrölt gyömbér
2 tk. őrölt koriander
1,5 tk. só
1/2 tk.cayenne-i bors
1/2 tk.cayenne-i bors
víz
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
A
burgonyát hámozd meg és vágd kis darabokra és reszeld le a gyömbért. Hevítsd fel a ghít egy edényben, majd
tedd bele a gyömbért és pirítsd meg kicsit. Majd add hozzá a többi fűszert és a burgonyát és keverd
el. Néhány perc múlva add hozzá a borsót és egy pici vizet és párold puhára. tálalásnál szórd meg friss koriander levelekkel.
Rizzsel, kuszkusszal, quinoaval vagy chapati kenyérrel tálalhatod. recepteket a blogon találsz:)
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése