2017. június 5., hétfő

Zöldborsó - burgonya curry


Szeretem az indiai konyhát, Az indiai zöldséges, ájurvédikus ételek fantasztikus fűszerezésűek - mert a fűszerezés mindig úgy van összeállítva, hogy nem csak kellemes ízt adjon, de segítse az emésztés folyamatát is.

A szezonnak megfelelően, egy zöldborsós burgonyás curry-re esett a választás:). 

Hozzávalók
500 g burgonya
300 g zöldborsó
2 ek. ghí
15 g friss gyömbér 
1,5 tk őrölt gyömbér 
2 tk. őrölt koriander
1,5 tk. só
1/2 tk.cayenne-i bors
víz

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

A burgonyát hámozd meg és vágd kis darabokra és reszeld le a gyömbért. Hevítsd fel a ghít egy edényben, majd tedd bele a gyömbért és pirítsd meg kicsit. Majd add hozzá a többi fűszert és a burgonyát és keverd el. Néhány perc múlva add hozzá a borsót és egy pici vizet és párold puhára. tálalásnál szórd meg friss koriander levelekkel.

Rizzsel, kuszkusszal, quinoaval vagy chapati kenyérrel tálalhatod. recepteket a blogon találsz:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése