2018. május 26., szombat

Cseresznyés piskóta tönköly búzaliszttel (tojásmentes)

Itt a cseresznye  szezon (jótékony hatásairól és ájurvédikus hatásairól tegnap írtam egy bejegyzést, itt olvashatsz róla). Érdemes a cseresznyéből ilyenkor minél többet fogyasztani, mindenféle formában. 

Mint tudjátok imádok sütni főzni és lévén a férjem imádja a süteményeket. Kézenfekvő volt, amikor ma hazaértünk a bio piacról a sok friss zöldséggel, gyümölccsel, hogy a cseresznyével mindenképpen készítek valami finomságot neki:) 

Ez a süti tipikusan olyan nyári édesség, ami nagyon gyorsan elkészül és nagyon ízletes is. Bevetheted egy étkezés helyett (pl. reggelire) vagy akár vendégvárónak is kiváló egy könnyű vasárnapi ebéd után:)  Én imádom az illatát, ahogy a vanília keveredik a sült cseresznyével.
 
Hozzávalók
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 bögre finom tönkölybúzaliszt
  • 1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt 
  • 1 bögre barna nádcukor
  • 10 dkg vaj (vegán változatban 1/2 bögre kókuszzsír)
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • vanília (vagy vaníliás cukor)
  • 1,5 bögre víz
  • cseresznye
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj:)

Az előkészítéshez mosd meg a cseresznyét és magozd ki. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a vaníliát kever össze egy tálba. Tedd hozzá a vizet és az olvasztott vajat. A vajat én apróra vágom beteszem egy fémedénybe és forralt vízzel leöntöm, így pillanatok alatt kész az olvasztott vaj és már a vízzel el is van keveredve:) 

Figyeld a tészta állagát van amikor elég 1 bögre víz van, hogy sokkal több kell a liszt függvénye). Az így kapott masszába keverd bele a cseresznyét és az egészet öntsd bele egy kivajazott, lisztezett tepsibe. kb. 180 fokon süsd addig, amíg jók átsül (kb. 25 perc)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése