2018. november 1., csütörtök

Gyors, gluténmentes, tejmentes, karobos puliszkasüti

kókuszos, gluténemntes, recept, sütemény, kukoricadara, gm, karob, karobos, egyszerű, gyorsTegnap a Gyertyafényes Halloween Jógára készítettem ezt az édességet. Lévén jött olyan is a jógagyakorlásra, akiről tudtam, hogy gluténmentesen táplálkozik, ezért szem előtt tartva Judit táplálkozását választottam olyan alapanyagot, hogy ő is tudjon enni belőle:) 

A kukoricadarát, (puliszka, polenta) szeretem, mert gyorsan elkészül, tápláló és különböző élelmiszer allergia, érzékenység esetén is fogyasztható. 


Korábban jó néhány receptet is tettem már ki pl. sós puliszkás receptet a blogra, egy párolt zöldséges receptet  itt olvashatsz, és itt találsz egy polenta pizza receptet. Ezt az édes puliszkasüti alapreceptet gyakran szoktam készíteni, de a kókusztejszínes változat most új kísérlet volt:) 

A karob a kakaó egészségesebb változata. Ha nincs otthon karob nyugodtan helyettesítheted kakaóval is. 

kókuszos, gluténemntes, recept, sütemény, kukoricadara, gm, karob, karobos, egyszerű, gyors, tojásmentes
Hozzávalók
1 csésze kukoricadara
4 csésze víz
1 csésze kókuszreszelék
4 púpos ek. karob
1/2 csésze teljes értékű nádcukor  (ízlés szerint változtatható mennyiség)
vanília
1 doboz kókusztejszín 

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

 A vizet egy nagy edénybe forrald fel. Tedd hozzá a kókuszt, vaníliát, karobot. Majd vedd kis lángra és keverd bele a kukoricadarát. Keverd folyamatosan - habverőt is használhatsz az elején, azzal könnyebb csomómentesre eldolgozni a kukoricadarát.Amikor már csomómentes keverd hozzá a kókusztejszínt.  Kb. 5 perc után már fakanállal is könnyedén tudod keverni. Addig főzd amíg  meg nem fő, szépen elválik majd az edény falától. 

Egy tepsibe öntsd bele a masszát. Várd meg amíg kihűl és utána szépen szeleted fel.
Én mielőtt kihűlne kókusszal vastagon megszórom a tetejét, hogy szép legyen.

Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel

Kati

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése