Azt tudjátok rólam, hogy nem szeretek órákat állni a konyhában és pepecselni,de szeretem a finom és minőségi ételeket:) A mai recept egy gyorsan, egyszerűen elkészíthető Karácsonyi hangulatot árasztó süteményem receptje. Ezt a sütit a Gyertyafényes Karácsonyi Jógagyakorlásra készítettem a jógásainknak, elég nagy sikere volt:)
Hozzávalók
- 2 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 2 bögre fehér tönkölybúzaliszt
- 1 bögre teljes értékű barna nádcukor
- 1 csomag sütőpor
- 2/3 bögre kókuszzsír
- 1 tk. szódabikarbóna
- vanília (vagy vaníliás cukor)
- fahéj
- csipet reszelt szegfűszeg
- 3 közepes alma
- 2 narancs
- 1 citrom
- 3 marék dió
- 1 bögre víz
- mazsola (elhagyható)
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj:)
Az előkészítéshez mosd meg a gyümölcsöket és az almákat pucold is meg. 1 almának vedd ki a magházát és vágd cikkekre, a többit reszeld le. A narancsnak reszeld le a héját és a levét nyomd ki. A citrom héját is reszeld le. A diót aprítsd darabokra - én kézzel szoktam ezt csinálni - egy maréknyit tegyél félre belőle a díszítéshez.
A liszteket, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a fűszereket keverd össze egy tálba. Keverd hozzá a narancs és citrom héjat is. Majd egy másik tálba keverd össze a narancslevet, egy pici citromlével, a vízzel és a kókuszzsírral. Figyelj rá, hogy a kókuszzsír folyékony állagú legyen - ha lemerevedett a kókuszzsír én meleg vízzel szoktam összevegyíteni, hogy felolvadjon és azt a vizet öntöm a tésztához.
Keverd össze a száraz és nedves hozzávalókat, majd tedd hozzá a reszelt almát, a diót és ha szeretnél mazsolát rakni bele azt is. Az egészet finoman keverd el – figyeld a tészta állagát, mert attól függ mennyi leve volt a narancsnak, lehet több vagy kevesebb víz kell majd. A masszát öntsd bele egy kikókuszzsírozott, lisztezett tepsibe. A tetejére helyezd el az almaszeleteket és a félretett diódarabokat.
180 fokon süsd addig, amíg jók átsül és szép arany színe lesz. (kb 30 perc)
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat hozzá:)
szeretettel
Kati
Megjegyzések
Megjegyzés küldése